Kwiek wint maar gaat met een naar gevoel naar huis

Hoogeveen – De heren van Kwiek begonnen 2020 in Musselkanaal tegen de heren van Jahn. Omdat de heren een dubbele competitie spelen was dit de derde ontmoeting.

Kwiek begon twijfelachtig aan de eerste helft. Daardoor keken zij snel tegen een achterstand aan van 4-1. Gelukkig door goed keeperswerk van Ronnie Kroezen bleef de schade beperkt. Na deze achterstand ging de knop om en wisten de heren het doel te vinden. Er werd beter verdedigd en kansen op doel werden beter benut. Desondanks gingen de heren rusten met een tussenstand van “maar” 8-8. In de rust was het doel voor de tweede helft duidelijk, meer snelheid. Met dit doel voor ogen vlogen de heren van Kwiek in de tweede helft uit de startblokken. Al snel stonden zij 8-12 voor. Jaimy Bosgra die na een blessure weer speelde wist op de cirkel goede gaten te trekken en zelf ook te scoren. Kwiek kreeg een dubbele tijdstraf doordat zij volgens de wedstrijdtafel te vroeg het veld betraden. Kwiek moest met vier heren een aantal minuten verder spelen. Hierdoor werd er minder gescoord waardoor Jahn wel kon scoren. Jahn ging op de break-out en wat hierna gebeurde was betreurenswaardig. Eén van de heren van Kwiek na verdedigende actie aangevallen door een speler van Jahn. Onverwacht en erg laf. Hierna is de wedstrijd niet meer verder gespeeld. Wel neemt Kwiek de punten mee naar Hoogeveen en wint met 14-18.