Geen goede start van 2020 voor de handbal dames Kwiek

Ditmaal speelden de handbal dames op zaterdagavond 4 januari. De vorige wedstrijd tegen HVZ Vivendi werd met maar twee punten verschil verloren. Esmee Kolk, topscoorder van de afgelopen wedstrijden, is helaas uitgeschakeld door een knieblessure en moest de wedstrijd vanaf de bank bekijken.

De goede voornemens voor het nieuwe jaar waren duidelijk en de dames van Kwiek gingen fanatiek van start. Aan beide kanten werd er mooi op tempo gespeeld en vlogen de ballen bij de keepsters om de oren. Tot een stand van 6-4 kon Kwiek mee komen en wat er daarna gebeurde weet niemand. De dames van Kwiek hadden duidelijk geen grip op de wedstrijd en het was lastig om als team te blijven spelen. Zij gingen de rust in met een achterstand van 19-6 en waar de “preek” over ging kunnen jullie wel raden.

De tweede helft lukte het niet om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Ondanks dat in 2019 de dekking het hoogtepunt was van Kwiek, konden de dames van Vivendi zo door de verdediging lopen. Tussen het doelpuntenfestijn door lieten de dames nog mooie dingen zien. Zo lukte het ze twee keer te scoren in ondertal, maar ook dat kon het verschil deze wedstrijd niet meer maken. Hard geknokt tot het einde en Vivendi wint terecht met 35-15.

Laten we hopen dat het de oliebollen waren die deze week in de weg zaten. Zondag 12 januari spelen de dames thuis tegen E&O om 12:30 uur. Om 15:00 uur is er een Nieuwjaarsborrel om te proosten op betere resultaten in 2020, graag tot dan.