Stroef draaiend Noordscheschut bereikt halve finale pwz

Afgelopen donderdag heeft Noordscheschut een moeizame avond beleefd tijdens de kwartfinale van het Protos Weering Zaaltoernooi in Het Activum te Hoogeveen. Wat voorafgaand werd aangeduid als één van de poules des doods, bleek zeker een avond vol obstakels voor de equipe van Marc van Meel en Gerjan Brakel. Na de ontmoetingen met Achilles 1894, HODO, Mariënberg en MSC had men met zeven punten meer dan voldoende recht op een ticket in de halve finale. Maar van een leien dakje ging het allemaal niet.

 

Achilles 1894

Zonder de grieperige Danny Kiekebelt trad Noordscheschut de eerste wedstrijd aan tegen Achilles 1894 uit Assen. Als vanouds namen de blauwwitten meteen weer stevig het heft in handen. Melvin Mol haalde tweemaal de trekker over. De eerste keer spatte zijn inzet uiteen op de paal, de tweede doelpoging ging rakelings voorlangs. Het eerste wapenfeit van Achilles verdween huizenhoog over het doel van Wiebe Zinger. Nadat eerst een afstandsschot van Kevin van Dalen nog naast ging, opende Nick Koster in de 5e minuut de score. Koster soleerde door de Asser-defensie en ronde koelbloedig af. Een minuut later leek dezelfde Koster de score te verdubbelen, ditmaal werd zijn inzet echter gekeerd. In de 10e minuut kwam Koster voor de derde maal in scoringspositie. Nu werd hij gevloerd door een iets te enthousiast uitstormende keeper. De scheidsrechters zagen zich genoodzaakt om de sluitpost van Achilles direct een rode prent voor te schotelen, een ietwat zware sanctie voor dit vergrijp. Noordscheschut maakte van de ontstane overtalsituatie dankbaar gebruik. Want na enkele seconden joeg Van Dalen het leer snoeihard in het dak van de goal, 2 – 0. Na deze treffer bleef Noordscheschut driftig aanvallen. Robin Sikken trof de lat en een inzet van Van Dalen werd ditmaal wel gekeerd. In de 15e speelminuut moest Zinger voor de eerste maal deze avond echt aan het werk, hij redde bekwaam. Aan de andere zijde vond Sikken ditmaal de paal. Toch was de 3 – 0 nabij. Een inzet van Jos Kroezen werd moeizaam gekeerd, maar Van Dalen was er opnieuw als de kippen bij om het speeltuig in het dak van het doel te werken. Het slotakkoord van de eerste wedstrijd was voor Mol en Koster. Beide heren doken vrij op voor het doel van Achilles, voor Koster een koud kunstje om de 4 – 0 eindstand op het scorebord te brengen.

 

HODO

De tweede wedstrijd van de avond was buurman HODO de opponent. Noordscheschut schoot uit de startblokken, al na dertig seconden spatte een vrije bal van Mol uiteen op de deklat. Van meet af aan stond HODO in de parkeer-de-bus-modus. Aan Noordscheschut de taak op deze zwart-witte muur te slechtten. Twee inzetten van Koster werden onschadelijk gemaakt, ook een schot van Mol werd gekeerd en Kroezen vond de paal op zijn weg. Bij de eerste de beste uitval van HODO was het wel meteen raak. In de 7e minuut was het Yorni Otten die de 0 – 1 aantekende. Na deze treffer werd de verdedigingsdrift van HODO nog hartstochtelijker. Andermaal werden twee doelpogingen van Koster verijdeld, ook een vrije bal van Mol werd gekeerd door een voortreffelijk keepende Marcel Pol. Nadat Kroezen het houtwerk van de kruising toucheerde en een andere inzet van dichtbij gekeerd zag worden, nam de wanhoop langzaamaan toe. Noordscheschut speelde te gehaast en de gebruikelijke schwung was niet aanwezig. Men bleef druk uitoefenen op het HODO-doel, maar ditmaal mikte Koster over het doel van Pol. Bij de tweede doelpoging van HODO was het opnieuw bijna raak. Ditmaal verdween een harde inzet van Wesley Annen rakelings langs het doel van Zinger. In een absoluut slotakkoord probeerde Noordscheschut alsnog de gelijkmaker te forceren. Een vrije bal van Van Dalen verdween naast en men besloot om Mol als meevoetballende keeper te laten fungeren. Deze extra druk betaalde zich uit. Want waar een schot van Mol eerst nog naast verdween. Was het in de 23e minuut Kroezen die van dichtbij de bevrijdende gelijkmaker binnenschoot. Verder dan deze treffer kwam men niet. Loon naar verdedigen voor HODO en een enigszins teleurstellend resultaat voor de Schutters.

 

Mariënberg

Zo moeizaam als het scoren verliep in de tweede wedstrijd, zo voorspoedig begon de ontmoeting met Mariënberg. Want al na acht seconden schoot Koster de 1 – 0 via de binnenkant van de paal op het scorebord. Enkele minuten later werd een inzet van dezelfde Koster gekeerd. Aan de andere zijde stond Zinger zijn mannetje, door bij een één tegen één situatie als winnaar uit de bus te komen. Nadat eerst schoten van Mol en Koster onschadelijk werden gemaakt, was het in de 4e minuut toch weer raak. Mol schoof de 2 – 0 in de verre hoek. De honger naar doelpunten was alsnog niet gestild, de Schutters bleven de aanval zoeken. Andermaal werden schoten van Mol en Koster gepareerd en ook twee doelpogingen van Aron Boer vonden niet het gewenste resultaat. In de 11e speelminuut kon een inzet van Van Dalen nog worden gekeerd. De rebound belandde voor de voeten van Boer die van dichtbij de 3 – 0 aantekende. Enkele minuten later was Kroezen het eindstation van een oogstrelende aanval, hij maakte de 4 – 0. In de slotfase van de wedstrijd gooide Noordscheschut alle schroom van zich af. Van Dalen tekende met een bekeken afstandsschot voor de 5 – 0, Ton Kamping knikte op uiterst sierlijke wijze de 6 – 0 tegen de touwen en een één-twee-situatie tussen diezelfde Kamping en Koster werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond. Een 7 – 0 eindstand, met inmiddels zeven vergaarde wedstrijdpunten de halve finale bereikt.

 

MSC

De laatste wedstrijd van de avond stond hetzelfde affiche als de grote eindfinale van de vorige jaargang PWZ op het programma, Noordscheschut tegen MSC. MSC had met drie overwinningen genoeg aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden. Noordscheschut moest winnen om het verblijf in Het Activum te verlengen. MSC liet er geen gras over groeien. Noordscheschut was zoekende en MSC liet evenals vorig jaar zien over veel individuele klasse te beschikken. In de 4e minuut kwamen de Meppelers op voorsprong door een treffer van de behendige Jim Veldmaat. Enkele minuten later schoot Noa Schuurman de 0 – 2  tegen de touwen, achter een verbouwereerde Zinger. Het enige wapenfeit van Noordscheschut was vooralsnog een vrije bal van Mol, maar deze werd gekeerd. Nadat Schuurman eerst nog de lat op zijn weg vond, bracht hij in de 8e minuut alsnog de 0 – 3 op het scorebord. Toen in de 14e minuut Schuurman met zijn derde treffer van deze wedstrijd de 0 – 4 aantekende, leek het een pijnlijke herhaling gaan worden van de finale van vorig seizoen. Noordscheschut liet zich echter niet zomaar het veld uit slaan. Een inzet van Koster verdween nog naast. Maar in de 18e minuut bracht Van Dalen met een afstandsschot de 1 – 4 op het scorebord. Amper een minuut later omspeelde Mol de keeper van MSC en tilde de score naar 2 – 4. Noordscheschut besloot nu alles op alles te zetten om alsnog langszij te komen en bracht voor de tweede maal deze avond Mol in als meevoetballende sluitpost. Dat deze speelwijze ook risico’s met zich meebrengt werd al spoedig duidelijk. Na een foutieve pass onderschepte een speler van MSC de bal en werkte in het lege doel, 2 – 5. Toch gaf Noordscheschut zich alsnog niet gewonnen, want amper een minuut later kegelde Koster de 3 – 5 tegen de touwen. Het slotakkoord was echter weer voor MSC. Het spelen zonder échte keeper werd alsnog tweemaal genadeloos afgestraft en leverde uiteindelijk een 3 – 7 eindstand op.

 

Halve finale

Noordscheschut met 7 punten tweede in de groep. Een voldoende resultaat in een voorafgaande bestemde pittige poule. Goede wedstrijden werden vanavond afgewisseld met moeizamere perioden. Maar geen man overboord, ook dit jaar zit Noordscheschut ‘gewoon’ weer in de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Aankomende zaterdag, 4 januari, mag men afreizen naar sporthal De Citadel te Dedemsvaart. Daar gaan de Schutters in een onderlinge confrontatie met Elim, Germanicus, Hoogeveen (zaterdag) en DZOH strijden om het o zo fel begeerde finaleticket. Hopelijk mag men, opnieuw aangemoedigd door de grote schare intens meelevende supporters, voor de vierde maal op rij deel gaan nemen aan de finaledag.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord