Hergebruik en Refurbished is duurzaam, voordelig en succesvol

Hoogeveen / Zwolle – Hoogeveens computercenter opent tweede vestiging in Zwolle.
Ze zijn alweer bijna een jaar actief met hun winkel en webshop aan het Haagje in Hoogeveen: Herold Velema en Danny Keizer van computercenter. Het bedrijf is expert op het gebied van inkoop, reparatie en verkoop van gebruikte laptops, desktops en computeraccessoires. Hun motto? Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is? Hergebruik is duurzaam, gunstig geprijsd en maakt computers uit een hoger zakelijk segment bereikbaar voor de consument. Dat dit idee een succes is gebleken, is inmiddels duidelijk: computercenter opent op 1 februari a.s. een tweede vestiging in Zwolle!

‘Na onze start in Hoogeveen, merkten we al snel dat we echt in een behoefte kunnen voorzien. Veel bedrijven weten niet wat ze met hun oudere computers kunnen doen. Het zijn modellen uit het vaak hogere segment die na een paar jaar vervangen worden.’, vertelt Herold. ‘ Wij kopen in, verwijderen veilig alle data, schonen de computers helemaal op en voeren eventueel reparaties uit. We voorzien de computers van een Windows installatie en de nieuwste updates en verkopen het apparaat dan weer in onze winkel en webshop. Voor consumenten en ondernemers een perfecte manier om tegen een zeer gereduceerd tarief een kwalitatief goede computer of laptop aan te schaffen. Voor de bedrijven waarvan wij inkopen lossen we het probleem van privacygevoelige informatie op. Los daarvan vertegenwoordigen die ‘oude’ computers voor hen een kapitaal, dat niets ligt te doen. Echt vreselijk zonde. Een win-win situatie voor de oude én nieuwe eigenaar van de computer’.

Op 1 februari a.s. breidt computercenter haar activiteiten verder uit en opent ze een tweede vestiging. ‘We zijn dan ook te vinden in studentenstad Zwolle, aan de Vechtstraat 96. Een prima locatie aan de rand van het centrum met goede parkeergelegenheid voor de deur. Er is dan ook in Zwolle een locatie waar consumenten én bedrijven terecht kunnen voor een ruime keuze in goede gebruikte laptops of computers tegen een goede prijs. De uitstekende service, waar we in Hoogeveen bekend om staan, nemen we natuurlijk ook mee naar Zwolle’, aldus de enthousiaste ondernemer.

In de nieuwe winkel is overigens ook weer plek voor ICT-stagiaires. Herold vertelt dat het opleiden en begeleiden van ICT-talent voor hem onlosmakelijk is verbonden aan zijn vak. ‘De IT-wereld is een boeiende, snelle en zich voortdurend ontwikkelende omgeving. Het is mooi om jonge mensen mee te nemen in de praktijk. We zijn dus altijd geïnteresseerd in serieuze, leergierige en enthousiaste studenten MBO-3 of -4 richting ICT’.

Zijn er plannen voor nog meer vestigingen? Na Zwolle misschien Groningen, Amsterdam of …. Wanneer ik Herold hiernaar vraag schiet hij in de lach. ‘Eerst maar eens Zwolle goed op de kaart zetten en de vestiging in Hoogeveen op hetzelfde niveau houden. Maar we hebben wel ambitie, dus een derde vestiging ergens in het noorden van het land sluit ik niet uit!

Computercenter is gevestigd aan Het Haagje 158a in Hoogeveen en dagelijks geopend tot 17:00 uur (op zaterdag tot 16:00 uur). De vestiging in Zwolle opent op 1 februari a.s. aan de Vechtstraat 96 en zal dezelfde openingstijden gaan hanteren. www.computercenter.nl

© cick geers

Deel dit bericht!

Geef een antwoord