Mooi 2019 voor Het Podium en De Tamboer

Hoogeveen – Stichting Cultuurhuis Hoogeveen kijkt terug op een zeer goed 2019. Voor het tweede jaar op rij bezochten in totaal meer dan 100.000 bezoekers De Tamboer en Het Podium. Een mooi resultaat, waar directeur Pieter-Bas Rebers natuurlijk zeer trots op is. “Muziektheater en een brede familieprogrammering voeren bij ons in het theater de boventoon. Daarnaast kijken we natuurlijk binnen de andere theatergenres naar passend aanbod en proberen we dat exclusief in Drenthe te programmeren. We staren ons echter niet blind op de bezoekersaantallen, maar willen de juiste setting voor het publiek én de artiesten die bij ons komen optimaliseren. Hiermee creëren we hopelijk de mooiste herinneringen voor iedereen! Ons streven was om de gemiddelde bezetting per voorstelling in lijn te houden met vorig jaar en dat is samen met meer programma-aanbod, ook gelukt. Daarnaast wilde we in Het Podium een algemeen breder muziekprogramma samenstellen met een paar topacts.”

Herinneringen creëren voor publiek én artiest

Het Podium

Het afgelopen jaar is er qua programmering doorgezet met een breed, aantrekkelijk aanbod waarin vele muziekgenres vertegenwoordigd zijn. Dit resulteerde in een stijging van de gemiddelde bezetting per concert van boven de 100 bezoekers en waren enkele concerten wederom uitverkocht. “Men weet Het Podium weer meer te vinden en te waarderen”, aldus Rebers. Tevens kreeg Het Podium eind 2019 het fantastische nieuws de felbegeerde Kernpodium C-status terug te ontvangen. Hiermee kunnen er, met ondersteuning vanuit het Fonds Podiumkunsten, nog meer concerten geprogrammeerd worden komend jaar en hiermee ziet Podium niet alleen een regiofunctie, maar zelfs een provinciale rol voor zichzelf weggelegd.

De Tamboer

In 2018 steeg de gemiddelde zaalbezetting van De Tamboer al flink en deze is mooi op niveau gebleven in 2019. Door meer geprogrammeerde voorstellingen afgelopen jaar, werden er dus ook meer bezoekers ontvangen in het gebouw aan de Hoofdstraat. In 2020 wil Stichting Cultuurhuis deze positieve lijn graag voortzetten en uiteindelijk dit op een vast niveau gaan borgen. De gedachte voor de toekomst ligt op het programmeren van rond de 150 voorstellingen per jaar, maar dit is geen doel op zich. Dit houdt nauw verband met het beschikbare aanbod en de programmering van andere theaters in Drenthe. Er waren het afgelopen jaar maar liefst ruim 20 uitverkochte voorstellingen, waaronder de 14e editie van het Bluesfestival met 1.500 bezoekers en de landelijke première van de familiemusical Roodkapje. Als kers op de taart mocht De Tamboer afgelopen jaar Hare majesteit Koningin Máxima ontvangen, die getuige was van de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe in het theater.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord