Algemeen

Leerlingen van RENN4 De Windroos naar de Alpe d’Huez

Hoogeveen: Leerlingen van De Windroos in Hoogeveen gaan ook dit jaar de Alpe ‘d Huez beklimmen. Maandag 28 mei vertrekt een groep van 16 leerlingen en 9 begeleiders naar Frankrijk. Woensdag 30 mei gaan zij de Alpe ‘d Huez, de Nederlandse berg met 21 bochten, op fietsen.

Het is de uitdaging voor de leerlingen om iets gaan doen wat onmogelijk lijkt. Doordat ze de Alpe d’Huez gaan beklimmen krijgen ze veel zelfvertrouwen. “We laten zien dat ze meer kunnen dan iedereen denkt”, vertelt de sportleraar Winfred Boekhoudt van De Windroos. Aan het enthousiasme van de leerlingen, leerkrachten en begeleiders zal het niet liggen. We hebben er zin in en we zijn er helemaal klaar voor, zo klinkt het op de laatste fietstraining bij Basic-Fit aan de Pesserstraat in Hoogeveen. Hier werd de afgelopen maanden hard getraind om de spieren op de goede spanning te krijgen.

Luppes en Co Tweewielers in Hoogeveen heeft voor deze week alle fietsen van de school nagekeken op gebreken zodat de fietsers naast een goed stel benen ook met goed materiaal de berg op gaan.

Jaarshirt voor “De Windroos in Beweging”

Dankzij vele sponsoren en om veel sponsoren te bedanken hebben leerlingen van RENN4 De Windroos in Hoogeveen de beschikking gekregen over een jaarshirt. Hiermee laten de leerlingen zien dat ze trots zijn op hun school. Bovendien laten we zien dat we een eenheid met elkaar vormen. Wat weer heel goed te gebruiken is bij o.a. voetbalwedstrijden en andere sportevenementen waar De Windroos aan mee doet. René Kerkhof van Promobee heeft dit shirt overhandigd aan de leerlingen van de Windroos.

Komende week al maken de leerlingen al gebruik van dit shirt. Alle leerlingen hebben kunnen kiezen voor verschillende activiteiten. Zo gaat een groep kanoën, een andere groep gaat wandelen door Drenthe en er wordt gefietst door dezelfde provincie. Ook gaan leerlingen foto’s maken in de dierentuin. Een andere groep leerlingen gaat een week naar de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Voor al deze activiteiten hebben de leerlingen afgelopen maanden veel geoefend. Zo is er gespind bij Basic-Fit, is er een training geweest om tenten op te zetten voor overnachting van het wandelkamp en zijn de mogelijkheden van het fototoestel uitgebreid besproken.

Leerlingen die niet hebben gekozen voor bovenstaande onderdelen gaan diverse sport- en cultuuractiviteiten op school te doen. Hiervoor is ook de hulp ingeroepen van o.a. Scala Hoogeveen. Graffiti, streetdance, koken en knutselen zijn zo een paar onderdelen waar de leerlingen met veel plezier naar uit kijken.

Geef een reactie