Extra cameratoezicht Juliana van Stolbergschool

Hoogeveen: Op oudejaarsavond heeft er een brand gewoed in de Juliana van Stolbergschool aan de K. de Raadstraat. Door snel optreden van de brandweer is voorkomen dat de gehele school afgebrand is. Helaas is er veel schade aan het gebouw. Eén klaslokaal is volledig uitgebrand en in een aantal andere lokalen is er sprake van veel roet en waterschade.

Aantal leerlingen eerst naar het Roelof van Echtencollege

Eerste opvang

Op 1 januari is begonnen met het opruimen en schoonmaken van de school. Reinigingsbedrijf Dolmans is begonnen met het reinigen van het meubilair en de lokalen het verst weg van de brandhaard. Deze lokalen zullen op 7 januari klaar zijn voor gebruik. De onderbouw kan hierin terecht. De midden- en bovenbouw zullen eerst tijdelijk opgevangen worden in het Roelof van Echtencollege.

Op vrijdag 3 januari wordt begonnen met grondwerkzaamheden op het terrein van de school, hier komen externe lokalen te staan waar de kinderen de komende maanden les krijgen.

Eind januari zijn de externe lokalen klaar voor gebruik. Hier zullen de kinderen de komende maanden les krijgen terwijl de school volledig gereinigd en weer opgebouwd wordt.

Burgemeester Karel Loohuis: “Het is vreselijk dat de school zo het nieuwe jaar moet beginnen. Maar ik ben er trots op dat iedereen nu alles op alles zet om veilige huisvesting van de kinderen en leerkrachten van de Juliana van Stolbergschool te verzorgen.”

Veiligheid terrein

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De komende dagen wordt door de politie bij de school onderzoek gedaan naar de oorzaak. Er staat een camera bij de school, de beelden hiervan worden ook bekeken. Helaas stond deze camera niet gericht op de brandhaard. De komende dagen worden extra camera’s geplaatst, zodat het gehele terrein op camera te zien is. (Bron: Gemeente)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord