Djalfahno van der Haar en Nazario Pattiruhu Jong Hoogevener van het jaar 2019

Hoogeveen –  – Djalfahno van der Haar en Nazario Pattiruhu winnen de titel Jong Hoogevener van het jaar. Beide jongens organiseerden de Dylano Cup, een voetbaltoernooi voor jeugd van 12 tot 17 jaar. Hiermee eerden ze hun neef en vriend Dylano, die in juni 2019 uit het leven besloot te stappen. Voetbal was Dylano’s passie. Djalfahno en Nazario hadden daarnaast nog een belangrijke reden om het toernooi te organiseren. ‘Wij willen hiermee jongeren laten weten en laten voelen dat zij niet alleen zijn. Dat ze weten dat zij er toe doen, zodat er in de toekomst geen situaties meer ontstaan zoals die van Dylano’.

Jeugdjury kiest
De Jong Hoogevener van het jaar is gekozen door een jeugdjury bestaande uit: Sem Vos, Marai Mulder, Leontien Fik, Kevin van de Leij, Chantal Kok, Wouter Diphoorn, Hanna Vos en de voorzitter was de Jong Hoogevener van 2018, Jaron Tichelaar. Tot 10 december kon iedereen een Hoogeveense jongere of groep jongeren nomineren. De verkiezing is dit jaar voor de derde keer gehouden. Er zijn meer dan 50 inzendingen binnen gekomen: een record. De 50 inzenders noemden zeven verschillende initiatieven/namen, hieruit heeft de jeugdjury een winnaar gekozen. Er is stevig gediscussieerd, de jeugdjury heeft alle nominaties serieus besproken en van gedachten gewisseld wie uiteindelijk de winnaar moest worden. De jury vond alle nominaties mooi: ‘ze doen allemaal zulke goede dingen, dat is moeilijk kiezen!’ Het initiatief van de beide jongens kreeg uiteindelijk de voorkeur.

 

Voetbaltoernooi Dylano Cup

Op 19 oktober werd de Dylano Cup, het voetbaltoernooi voor de jeugd van 12 tot 17 jaar, georganiseerd door Djalfahno en Nazario. Onder de noemer ‘jij doet er toe’ hebben ze met het organiseren van het toernooi zo’n honderd kinderen bereikt.

 

2 bokalen en een cheque

Djalfahno en Nazario ontvingen uit handen van Burgemeester Karel Loohuis beide de bokaal ‘Jong Hoogevener van 2019’ en samen een cheque van 250 euro om kinderen en jongeren te laten merken: “jij doet er toe”.

Foto: Jan Penninkhof

Deel dit bericht!

Geef een reactie