HODO maakt het Dalen niet lastig en verliest ruim

Hollandscheveld: Onder tropische omstandigheden speelden HODO en Dalen hun laatste competitiewedstrijd in de zondag 3e klasse C op sportpark ’t Hoge Bos. Voor de thuisclub stond er niets meer op het spel, degradatie naar de 4e klasse is inmiddels een feit, maar voor de gasten uit Dalen stond er nog degelijk wat op het spel. De ploeg doet nog volop mee in de titelstrijd maar Dalen liet vorige week in de thuiswedstrijd tegen Weerdinge een steekje vallen waardoor Dalen het kampioenschap niet meer in eigen hand had.

De mannen van trainer Bert Doldersum moesten zelf winnen van HODO en hopen op puntverlies van koploper Dalfsen. Dalen ging stormachtig van start en het ging fanatiek op zoek naar de openingsgoal, deze kwam al na 7 minuten op het scorebord toen scheidsrechter Lubberts gemakkelijk een strafschop aan de gasten gaf. Marijn Verdoold ontfermde zich over dit buitenkansje en dit betekende de 0-1. HODO zette hier weinig tegenover, het hanteerde meestal de lange bal waar de spitsen Timmerman en Schonewille mee aan het werk werden gezet. Toch echt grote kansen leidde dit niet. Dalen deed dit beter en uit een hoekschop was het Martijn Heerkes die koppend de 0-2 maakte. Even later was het zelfs 0-3 toen Nick Schuiling een vrij trap achter doelman Marcel Pol schoot. Scheidsrechter Lubberts was deze middag niet echt op de hand van HODO, hij strooide kwistig met kaarten voor de HODO spelers, maar toen Dalen spits Heerkes op een belachelijke wijze HODO doelman Marcel Pol belaagde hield de warrig leidende scheidsrechter de kaarten op zak. Even later moest HODO met 10 man verder toen de scheidsrechter Glen Kikkert op zijn tweede gele kaart trakteerde na een hele lichte overtreding. HODO had het met 11 man al lastig tegen Dalen en met een man minder werd de situatie er voor de Hollandschevelders niet rooskleuriger op.

Na rust was het direct al 0-4, de meeste toeschouwers zaten nog in de kantine toen Martijn Heerkes scoorde. Ondertussen sijpelde de tussenstand van de wedstrijd Dalfsen-EMMS ook door richting de Dalen spelers en de 4-0 tussenstand hield in dat Dalen het kampioenschap kon vergeten. Dalen scoorde nog wel 3 doelpunten, maar na de 0-7 ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. HODO kon niet beter en Dalen vond het wel welletjes. Na 90 minuten vond ook scheidsrechter Lubberts het prima en hij floot voor het einde van de wedstrijd.

Door deze overwinning eindigde Dalen op een 2e plaats op de ranglijst en de ploeg zal via de nacompetitie moeten strijden om een promotieplaats naar de 2e klasse. De jonge HODO ploeg zal volgend jaar in de 4e klasse gaan proberen het verloren gegane terrein weer zo spoedig mogelijk te heroveren.

Man van de wedstrijd: Ricardo Benjamins.

(Foto: SV HODO)