Noordscheschut blijft trotse 1e klasser

Noordscheschut- Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut het verblijf in de 1e Klasse met een jaar verlengd. In een ongekend spannende competitie wist men middels een overwinning tegen Drachtster Boys, op eigen kracht, klassenbehoud veilig te stellen. Na 98 snikhete minuten en negen treffers, stond er een 5 – 4 uitslag op het scorebord en kon alles en iedereen die de thuisclub een warm hart toedraagt opgelucht ademhalen.

Na een letterlijk en figuurlijk warm onthaal, met de zomerse zon en knallend vuurwerk, ging de wedstrijd van start. Met Melvin Mol weer terug in de basis, ten koste van Rijnald Vos, schoot Noordscheschut uit de startblokken. Het belang van deze wedstrijd was duidelijk, er moest gewonnen worden. Na een paar kleine mogelijkheden was het in de 10e minuut al raak. Een verre inworp van Mol werd verlengd door Danny Kiekebelt en door Nick Koster liggend binnen gewerkt, 1 – 0. Na deze treffer ging de thuisploeg op dezelfde voet verder, men bleef kansen creëren. In de 20e minuut was het opnieuw raak. Opnieuw vanuit een inworp van Mol, ditmaal kon Jos Kroezen doeltreffend afronden. Nadat Drachtster Boys eerst al een waarschuwingsschot had gelost, was het bij de tweede mogelijkheid wel meteen raak. Een steekpass door het centrum, stelde Bouwer in staat de 2 – 1 achter Wiebe Zinger te prikken. Noordscheschut ging niet bij de pakkenneer zitten en binnen een minuut dook Kroezen vrij op voor het vijandige doel, maar de keeper kon redding brengen. Noordscheschut bleef de bovenliggende partij, won de duels, en in de 37e minuut bracht Koster dat ook tot uiting in de score. Op aangeven van Mol kopte Koster geheel vrijstaand de 3 – 1 tegen de touwen. Op slag van rust leek het pleit beslecht. Na een mooie aanval was Dennis Hooijer het eindstation en die werkte op zijn beurt eenvoudig de 4 – 1 binnen.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gestopt. Een fanatiek Noordscheschut, voor elke meter strijdend. Toch kreeg men in de 49e minuut een domper te verwerken, toen een handsbal werd bestraft met een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten en bracht de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Na een redding van Zinger en een inzet die door een verdediger van de lijn werd gekeerd, werd aan de andere zijde ook een penalty toegekend. Voor Mol een koud kunstje om de 5 – 2 aan te tekenen en dat gebeurde ook. Noordscheschut leek na deze treffer nog verder uit te lopen, maar een kopbal van Koster werd onschadelijk gemaakt en een volley van Kiekebelt verdween naast. In de 72e minuut was het aan de andere kant wel weer raak. Een lange bal werd doorgekopt en van dichtbij binnen geschoten, 5 – 3. De spanning kwam terug in de wedstrijd, helemaal toen in de 84e minuut door een onoplettendheid in de verdediging de 5 – 4 werd aangetekend. Tijdens de laatste zenuwslopende minuten creëerden beide teams geen echte kansen meer en sloot Noordscheschut de laatste competitiewedstrijd in de spannende 1e Klasse E, terecht, als winnaar af.

Een prestatie van formaat van de hechte dorpsclub, volgend seizoen opnieuw actief in de 1e Klasse.

Man van de wedstrijd: allen.