Veroorzaker dodelijk ongeval gaat in cassatie

Hoogeveen – De weduwe van Kasper Wulff die op 27 december 2016 tijdens een noodlottig ongeval om het leven kwam is zeer teleurgesteld. Ze is teleurgesteld dat de tegenpartij in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. 

Kasper kwam om het leven nadat een bestuurder van een auto uit Elim na het nuttigen van alcohol een ongeluk had veroorzaakt. De veroorzaker werd op 23 december veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden en een rijontzegging voor de duur van 2 jaar.

De weduwe schreef op Facebook dat er na 3 jaar eindelijk hoop was tot een einde van de zaak waarin Kasper om was gekomen door de beschonken bestuurder. Doordat de Hoge Raad niet inhoudelijk naar de zaak kijkt maar alleen toetst of de wet op de juiste manier is toegepast kan zij het nog steeds geen plekje geven. Volgens haar kan het nu nog weer mogelijk tot een jaar duren voor de zaak is afgehandeld.

In cassatie gaan

Is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter. Dit orgaan houdt dan alleen rekening met de wijze waarop de lagere rechter de wet heeft toegepast. Een cassatierechter treedt dus niet in beoordeling van de feiten zelf.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord