Gert Jakobs zorgt voor een geslaagde editie van ’n Avondje met…’ in volle Hodo-kantine

Gert Jakobs, oud-beroepswielrenner en huidig wieleranalist, zorgde afgelopen vrijdagavond voor een geslaagde editie van ’n Avondje met…’in een volle Hodo-kantine. Tijdens vorige edities waren Foppe de Haan en Henk de Jong al gasten van deze nieuwe formule: Een inspirerend verhaal van een bekend iemand uit het sportwereldje, het Rad van Fortuin met prachtige prijzen en daarna onder het genot van een hapje en een drankje nog even nagenieten zijn de ingrediënten die werken.

De sympathieke Jakobs nam de kantine mee in zijn rijke wielerverleden en zorgde door zijn prachtige anekdotes voor veel lachsalvo’s.
‘Zonder meesterknecht geen succes’ was de titel van zijn prachtige verhaal. De kracht van teams, het kunnen omgaan met tegenslagen, om die om te buigen tot succes, waren de kernboodschappen die Jakobs de volle Hodo-kantine meegaf. Daarbij was het ene verhaal nog mooier dan het andere. Zo vertelde Jakobs over die laatste rit in Tour de France: Ploegleider Jan Raas van de PDM-ploeg wilde de legendarische rit op de Champs Elysees winnen en bedacht daarvoor een ‘truc speciaal’; En die ‘truc speciaal’ moest meesterknecht Jakobs regisseren. Een hilarisch verhaal over bidons gevuld met champagne, een bulderende kantine van het lachen, en uiteindelijk een winnende Jean-Paul van Poppel tijdens de massasprint waren het resultaat. Jakobs liet daarbij prachtige wielerbeelden zien en de avond vloog voorbij.
De derde editie van ’n Avondje met…’was wederom een groot succes en volgend jaar zal er weer een andere spreker uit het betaald voetbal worden uitgenodigd door Hodo. Een mooie traditie is geboren ! Foto: Gea Jansen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord