Laatste competitiewedstrijd VR1

Hoogeveen: HZVV VR1 speelde afgelopen zaterdag haar laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen voordat volgende week de nacompetitie voor promotie van start gaat. De tegenstander deze dag was het team van Klarenbeek 2 dat ook nacompetitie speelt maar dan om degradatie te voorkomen.

Anders dan de temperatuur zou doen vermoeden ging HZVV vanaf het eerste moment fel van start en zocht men meteen fanatiek de aanval. Al in de 12e minuut betaalde deze felheid zich uit in een goal, Cheyene Maulany wist de diepgaande Soraya Kainama te bereiken die goed haar lichaam gebruikte en zichzelf vrij speelde en met een bekeken schot wist ze de keepster van Klarenbeek te passeren en zette ze de ploeg uit Hoogeveen op voorsprong. HZVV bleef ook hierna de betere en aanvallender ingestelde ploeg maar moest beducht zijn op de counter van de gasten die rond de 20e minuut er knap uitkwamen maar het afstandsschot was eenvoudig te vangen door de HZVV keepster. De thuisploeg kreeg nog een aantal kansen maar Kainama en Verena Jager hadden de pech dat hun schoten via de lat weer het veld ingingen. In de 45e minuut was het dan toch weer raak voor HZVV. Carmen Manusiwa kreeg op rechts de bal en met een geweldig schot verraste zij praktisch vanaf de zijlijn de keepster van Klarenbeek en verdween de bal in de verre hoek net onder de lat in het doel. Één minuut later was het alweer raak voor HZVV én voor Manusiwa. De inzet van Gulnaz Yildirim werd nog gestopt door de keepster maar Manusiwa nam de afvallende bal in één keer op de slof en maakte haar tweede en de derde voor haar team.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Klarenbeek zocht iets meer de aanval en HZVV werd wat slordiger in de passing waardoor de gasten ook kansen kregen maar keepster Linda Jansen was twee keer attent op een situatie waarin ze van dichtbij de bal op haar af zag komen maar de korte hoek werd goed door haar afgedekt. Na een minuut of twintig nam HZVV het heft weer in handen en kon Klarenbeek niet meer doen dan tegenhouden. Dit lukt nog even maar HZVV liet de bal sneller rond gaan en in de 22e minuut kon Maulany de pass van Lyanne Neutel verzilveren en de 4-0 binnenschieten. Een kwartier later waren het weer deze twee speelsters die elkaar vonden en weer was het Maulany die de bal met een schitterende krul in het doel schoot. In de laatste minuut was het nog eenmaal raak voor HZVV. Iris Braker zag haar vrije bal op de lat komen waarna Verena Jager attent was en de 6-0 binnen schoot.

HZVV kan terugkijken op een goed seizoen na een moeilijk begin en gaat na de goede reeks van de laatste weken met een goed gevoel volgende week op naar Nieuw Roden in de eerste ronde van de nacompetitie.