Sport

Protos Weering zaalvoetbaltoernooi spectaculair van start

Steenwijksmoer – De 43ste editie van het immens populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is in alle hevigheid van start gegaan. Tijdens de voorronde werd er weer lustig op los gescoord, er was spanning tot de laatste wedstrijd, de sporthallen zaten vol en de toeschouwers werden weer getrakteerd op mooie staaltjes voetbal. De voorronde leverde enkele verassingen op, maar de favorieten deden weer van zich spreken. Deze editie ging spectaculair van start en dat belooft veel voor het vervolg van het zaalvoetbaltoernooi.

Acht clubs halen maximale score tijdens voorronde

Acht ploegen behaalden tijdens de voorronde de maximale score met twaalf punten, namelijk Hoogeveen zondag, Rolder Boys, Alcides, Drenthina, Nieuw Buinen, Noordscheschut, Dalen en Raptim. Hoogeveen zondag liet het beste doelsaldo noteren: 27-2. Misschien opvallend waren de eerste plaatsen voor Drenthina, Alcides, Raptim en Rolder Boys, want dat gebeurt niet elk jaar. Naast Hoogeveen zondag maakten Noordscheschut, Nieuw Buinen en Dalen haar titelaspiraties weer dubbel en dwars waar. De andere poulewinnaars waren Elim, DVC ’59, ASVB, Bergentheim, Zuidwolde, Valthermond, Hodo, Lutten, De Weide, Gramsbergen, Beilen en DOS ’37.

Titelverdediger MSC plaatste zich wel voor de kwartfinale, maar het eindigde als tweede en moest stadgenoot Alcides voor zich dulden. In Hoogeveen maakte de kersverse zondag derdeklasser Pesse veel indruk en zat winnaar Noordscheschut dicht op de hielen en eindigde als tweede. Nieuweling Gomos kende een goed debuut en bleef ongeslagen, maar eindigde als tweede achter Beilen. Vierdeklasser Angelslo leverde een goede prestatie door tweede te worden en dat gebeurde de laatste jaren niet elke keer. Bruchterveld staat onderaan in 3D Oost, maar eindigde in punten gelijk met Gramsbergen, maar had een minder doelsaldo en werd tweede. In Zwartemeer balanceerde eersteklasser SVBO op de rand van de afgrond. De Weide, Klazienaveen en SVBO behaalden alle drie negen punten, maar door een minder doelsaldo moest SVBO genoegen nemen met een derde plaats en ging als beste derde naar de kwartfinale. De andere negen beste derden waren Vako, HOC, Bargeres, Hoogeveen zaterdag, Sweel zondag, Achilles 1894, DZOH, SVV ’04 en Fit Boys. Het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi gaat verder zonder ploegen uit Ommen, want de laatste jaren waren OVC ’21 en OZC altijd wel in de kwartfinales present, maar deze keer moest het Ommer duo vroegtijdig afscheid nemen. Dat Hollandscheveld met slechts een punt vaarwel moest zeggen hadden waarschijnlijk ook weinig mensen verwacht. Vijf van de zes finalisten van de vorige editie, MSC, Noordscheschut, ASVB, Nieuw Buinen en CSVC haalden zoals verwacht zonder al te veel problemen de volgende ronde. Organisator Protos leek in Hollandscheveld tijdens de laatste wedstrijd tegen VCG uitgeschakeld, want het kwam met 3-0 achter. Door een opzienbarende eindsprint slaagde Protos er alsnog in met 4-3 te winnen en zich als tweede te plaatsen voor de kwartfinale.

Er werd veelvuldig gescoord tijdens de voorronde, maar toch minder vaak dan de vorige editie. Deze keer werd er 859 keer doel getroffen, terwijl tijdens de 42ste editie 959 keer het doel werd gevonden. De grootste uitslag van de voorronde kwam op naam van vv Emmen, dat SVBC met 13-0 versloeg. SVBC eindigde als laatste en slaagde er niet in tot scoren te komen, maar moest wel 29 treffers incasseren. De winnaar van de editie 2017/2018, Elim, had de goede vorm weer te pakken en had onder andere weinig moeite met SCD ’83 en won met maar liefst 11-0. De andere uitslagen met dubbele cijfers waren Borger-Valther Boys 10-1, Ruinerwold-MSC 2-10 en Hoogeveen zondag-Weerdinge 10-0.

Als topscorers van de voorronde werden Bjorn Zwikker van Hoogeveen zondag en Jarno Prijs van Elim uitgeroepen. Beiden troffen elf keer doel. Patrick Steenbergen van het verrassend goed presterende VAKO scoorde negen keer. Datzelfde lukte Joel Zweerink van Drenthina. Benjamin Mazeau van Borger zaterdag kwam tot acht treffers en Rick ter Avest van Sweel zondag scoorde zeven keer.

Kwartfinale

Vijftig ploegen plaatsten zich voor de kwartfinale die op donderdag 2 januari 2020 in tien hallen wordt afgewerkt. De poule-indeling van de kwartfinale luidt als volgt:

Angelslo Emmen: Hoogeveen zondag, vv Emmen, Raptim, sc Erica, VAKO.

Dedemsvaart: Elim, Zuidwolde, Hardenberg ’85, EMMS, Fit Boys.

Hoogeveen (Activum): Noordscheschut, Hodo, MSC, Mariënberg, Achilles 1894.

Dalen: Dalen, Gramsbergen, VKW, Gomos, SVV ’04.

Zwartemeer: De Weide, ASVB, Germanicus, Titan, Bargeres.

De Beek Hardenberg: Bergentheim, Lutten, Bruchterveld, Protos, Sweel zondag.

Esdal Emmen: Drenthina, DVC ’59, Angelslo, CEC, SVBO zondag.

Nieuw Weerdinge: Nieuw Buinen, Valthermond, Klazienaveen, Borger, DZOH.

Ommen: DOS ’37, Alcides, Dedemsvaart, ZZVV, Hoogeveen zaterdag.

Westerbork: Pesse, Rolder Boys, Beilen, CSVC, HOC.

Geef een reactie