Wij Staan Op! In actie tegen loondispensatie

Hoogeveen – Wij Staan Op is een  PETITIE  gestart tegen de plannen van Staatssecretaris Van Ark om loondispensatie toe te passen bij mensen met een arbeidsbeperking.

De gevolgen hiervan zijn onder andere dat werknemers met een arbeidsbeperking mogen werken onder het minimumloon en geen pensioen opbouwen. Dit druist volgens de leden van Wij staan op in tegen artikel 1 en het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap.

Wij Staan Op! is een beweging van 10 jongvolwassenen met een beperking, waaronder Ruben kleine uit Hoogeveen deel van uit maakt. In 2015 kwam Wij Staan Op! met het manifest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid. Dit manifest bevatte 12 stellingen om de regering en de samenleving bewust te maken van de positie van mensen met een handicap en om ze aan te sporen die positie samen met ons te verbeteren.
Vanuit het manifest is in 2017 het nieuwe handvest voor vrijheid, gelijkheid en menselijkheid ontstaan. Het handvest is een oproep aan de Nederlandse samenleving om de manier waarop zij naar gehandicapten kijkt en daarmee omgaat te kantelen. Dit handvest legt hiervoor de basis en geeft richting aan de inrichting van een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wij Staan Op roept alle Nederlanders op om samen met ons een inclusieve maatschappij te creëren. In ons handvest geven wij 13 stellingen aan die volgens ons voor onze samenleving belangrijk en sturend zijn.

Hoop op steun uit lokale politiek
Ook hoopt Wij Staan Op! dat er ook vanuit lokale politiek in Hoogeveen , net als in Apeldoorn afgelopen zaterdag, lokale politieke partijen moties indienen om er zo op lokaal niveau er voor te zorgen dat de effecten van loondispensatie minder heftig worden. Meer informatie op wijstaanop.nl/

APELDOORN STAAT OP

APELDOORN STAAT OP – ACTIE!- WELKE GEMEENTE VOLGT?Vandaag voerde wij actie samen met PvdD Apeldoorn, actiegroep Wij staan op en onze ROOD afdeling. Ook inwoners kwamen onze actie steunen! Met elkaar en voor elkaar maken we 1 vuist. Want Apeldoorn mag niet accepteren dat werknemers met een beperking in onze gemeente onder het minimumloon gaan verdienen. Als we niks doen is dit weer een stapje verder in de afbraak van onze beschaving. Daarom moet onze gemeente aan dit kabinet duidelijk maken dat wij niet op dit plan zitten te wachten. Meer dan honderd mensen hebben vandaag onze actie gesteund met een handtekening! Apeldoorn bedankt! Wij staan op heeft ook een landelijke petitie zie https://petities.nl/petitions/wij-staan-op-gelijke-kansen-op-de-arbeidsmarkt?locale=nl Welke gemeente volgt? Laten we door heel Nederland met elkaar opstaan!Filmer en maker van het filmpje is Leyena Zoey van der Laan.

Gepostet von SP Apeldoorn am Samstag, 26. Mai 2018

 

Geef een antwoord