Celstraf in hoger beroep ‘Kasper Wulff’

Leeuwarden/Hoogeveen: De inwoner van Elim die op 27 december 2016 door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk wordt gehouden voor het  veroorzaken van het ongeval waarbij de Hoogevener Kasper Wulff om het leven is gekomen, is in hoger beroep, ingesteld door het O.M., door het hof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, plus 6 maanden voorwaardelijk) en een rijontzegging voor de duur van 2 jaar. In Assen kreeg de man een taakstraf van 180 uur, 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 1 jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. 

Het hof concludeerde dat de man zich schuldig heeft gemaakt door te hard en onder invloed van alcohol te rijden en onvoldoende aandacht had voor de omstandigheden ter plaatse. De verdachte had de waarschuwingssignalen moeten opmerken en had moeten anticiperen op het gedrag van de andere weggebruikers die door de situatie ter plaatse van rijstrook veranderden. Daarmee werd het verweer van zijn advocaat dat het ongeval is veroorzaakt door een weggebruiker dia van rijstrook veranderde en waarvoor de man uit Elim diende uit te wijken, afgewezen. Het hof was van mening dat de verdachte als weggebruiker aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden en daarmee aanzienlijk is tekortgeschoten in zijn zorgplicht als weggebruiker.

Kasper Wulff was zijn stiefvader te hulp gekomen die met zijn auto en aanhanger was geschaard. Hulpdiensten waren bezig en de vluchtstrook was afgezet door een politieauto en een auto van Rijkswaterstaat, beiden met zwaailichten om het verkeer te waarschuwen. De auto van de man uit Elim knalde op de politieauto en kwam in de berm terecht waar de inwoner van Hoogeveen frontaal werd aangereden voor de ogen van zijn dochter. Alcoholcontrole gaf een uitslag van bijna  0.9 promille. De man verklaarde, net als bij de zitting in Assen, dat hij zich niets meer kan herinneren van het ongeval.

In Assen kreeg de man een taakstraf van 180 uur, 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 1 jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Het Openbaar Ministerie ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Zie ook:

Dramatisch ongeval op A37 bij Hoogeveen

Half jaar cel geëist tegen man die Kasper Wulff doodreed

Dodelijk ongeval Kasper Wulff: Taakstraf voor bestuurder

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord