Nick Koster kopt Noordscheschut langs PKC’83

Afgelopen zaterdag speelde Noordscheschut de inhaalwedstrijd tegen PKC ‘83 in Groningen. Bij winst is het aanhaken in de top, op een punt van de koplopers. Voor PKC stonden er andere belangen op het spel. Men wil de degradatiezone zo spoedig mogelijk verlaten.

Met Lauren Lanning in de basis, voor de van een wintersport genietende Dennis Hooijer ging de wedstrijd van start. Het speelveld was drassig en hobbelig, dit kwam het veldspel niet ten goede. Maar beide teams hadden voldoende om voor te spelen vandaag. Dus werd het zonder hoogstaand te spelen een enerverend treffen.

Het eerste en zeker niet laatste wapenfeit van deze middag kwam van de voet van Bryan Inge. De behendige aanvaller mikte echter over het doel van Wiebe Zinger. Aan de andere zijde bereikte Nick Koster Danny Bouwman, de inzet van Bouwman werd echter tijdig geblokt. Aan de andere zijde was PKC opnieuw dreigend. Koen Hateboer vond Zinger op zijn weg, en een inzet van Inge verdween voorlangs. In de 22e minuut kwam Noordscheschut andermaal goed weg toen een vrije trap van diezelfde Inge uiteenspatte op de deklat.

Noordscheschut moest alle zeilen bijzetten om de sterke aanvalslinie van PKC in toom te houden. Toch deelde men zelf ook af en toe speldenprikken uit, in de minder solide ogende defensie. Na een half uur spelen trok Robin Sikken op tot aan de achterlijn. Hij bereikte Rijnald Vos, maar diens inzet werd van dichtbij gekeerd. Uit de daaropvolgende corner kopte Kevin van Dalen het speeltuig langs de verkeerde kant van het aluminium. Amper een minuut later was Hateboer dicht bij de openingstreffer. Vanuit kansrijke positie lifte de boomlange aanvaller het leer echter over het doel van Zinger.

Waar iedereen dacht dat men met de brilstand de rust ging halen, bleek dit toch niet het geval. Op slag van rust bereikte een voorzet van Koster de mee opgestoomde Jos Kroezen, die koelbloedig de 0 – 1 binnenschoof. Gezien de kansenverhouding misschien wel niet helemaal terecht, maar daar maalde geen Schutter om.

Oefenmeester Marc van Meel trachtte in de rust zijn manschappen op scherp te zetten, maar de start van de tweede helft was echter desastreus. Na een onachtzaamheid in de defensie bereikte een voorzet van Giovanni Salvo de voet van Inge. Die met een tergend langzame inzet de 1 – 1 binnenwerkte. Noordscheschut moest bij aanvang van de tweede helft alle zeilen bijzetten. Want in de 50e minuut dook PKC opnieuw kansrijk op voor het doel van Zinger. Ditmaal bracht de sluitpost voortreffelijk redding op de snoeiharde inzet van Jivan Vroom.

Hierna volgden twee ongelukkige momenten in de doelmond van PKC. Bij een botsing tussen de sluitpost en Koster kon de keeper de wedstrijd niet hervatten en moest noodgedwongen vervangen worden door de reservedoelman. Koster kon gehavend verder. Een tiental minuten later vond er echter opnieuw een botsing plaats. Vos probeerde met een uiterste krachtsinspanning het speeltuig binnen te werken, maar raakte hierbij het hoofd van de reservedoelman. Ook deze moest noodgedwongen het speelveld verlaten en speler Salvo nam plaats tussen de palen.

Deze reeks van tegenslagen kwam de thuisploeg niet meer te boven. Een voorzet van Melvin Mol bereikte na een overstap van de ingevallen Danny Kiekebelt Van Dalen, de inzet van de energieke verdediger verdween echter in het zijnet. Enkele minuten later was het wel raak. Een afgemeten voorzet van Bouwman bereikte het hoofd van Koster, die bij de tweede paal doeltreffend raak kopte. PKC probeerde het nog wel, maar echt gevaarlijk werd men niet meer. Diep in blessuretijd was de laatste grote kans voor de bezoekers. Men stoomde met drie aanvallers op het vijandige doel af. Mol besloot echter om zelf af te drukken, waar een voorzet misschien beter op zijn plaats was geweest.

Een zwaarbevochten overwinning voor de bezoekers. De tomeloze inzet van de equipe van Van Meel werd andermaal beloond. Door deze driepunter bezet Noordscheschut momenteel een gedeelde derde plaats in de 1e Klasse E, op slechts een punt van de koplopers. Een prestatie van formaat. Men kan nu tevreden gaan genieten van een welverdiend winterreces.

Man van de wedstrijd: Nick Koster