Centrummanagement zoekt weer een voorzitter

Hoogeveen: De Stichting Centrummanagement Hoogeveen moet alweer op zoek naar een nieuwe voorzitter, een onbezoldigde functie. Amper een maand geleden werd Edwin Snijders benoemt maar hij heeft zich teruggetrokken.

Snijders is van mening dat er mogelijke belangenverstrengelingen opdoemen na overname van een niet nader genoemd bedrijf in het centrum. Hij zou daarbij te maken kunnen krijgen met clientèle van zijn bedrijf Kordaat Ondernemen.

Maar de roering die zijn benoeming veroorzaakte kan er toch niet van los worden gezien. Albert Jan Vos en Jan Mark Dierckxsens hadden als lid van een projectgroep, die de opdracht had van het bestuur om een nieuwe structuur van het centrummanagement op te zetten, grote kritiek tegen de benoeming. De projectgroep moest uit de media vernemen dat er een nieuwe voorzitter was aangesteld. Men voelde zich zachtjes gezegd ‘gepasseerd’. Binnenkamers vielen hardere woorden en werd het bestuur ondermeer verweten ‘onkundig en niet te accepteren’ te hebben gehandeld. Het bestuur vindt de reactie teleurstellend en is van mening dat er op deze manier een andere vorm van communicatie is ingezet. Kortom, er moet worden gesproken om de lucht te klaren. Dat gesprek zal volgende maand plaatsvinden.

De vertrekkende centrummanager Leo Hoksbergen is bereid gevonden voorlopig de honneurs langer waar te nemen. Bron: DvhN, Stichting Centrummanagement.

Geef een reactie