Badminton: Smash wint van Icarus

Zaterdag 14 december speelde team 1 van Smash Hoogeveen al weer de 10e wedstrijd van het seizoen. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Icarus in Oldenzaal.

Al vroeg moest er vertrokken worden naar Oldenzaal, aangezien er al om 9:30 uur gespeeld moest worden. Eenmaal in Oldenzaal kon er meteen op twee banen worden gespeeld. Op één baan werd de herendubbel gespeeld door Pim Nijmeijer en Jos Rollman en op de andere baan de damesdubbel door Melissa Santinge en Roos van Goor.

Bij de heren werd wat wisselvallig gespeeld waarbij elke keer de voorsprong van een aantal punten werd gepakt en de tegenstanders vervolgens weer tot gelijke hoogte terug kwam. Desondanks werden uiteindelijk beide sets met comfortabele cijfers gepakt ( 21-17 en 21-16). Bij de dames was er sprake van een beetje een moeilijke start en werd er bij de rust van de eerste set tegen een 11-5 achterstand aangekeken. Gelukkig wisten de dames zich te herpakken en de set te winnen met 21-19. in de 2e set bleef het de hele tijd gelijk opgaan en kwam er zelfs een kleine verlenging, waarin de dames van Smash aan het langste eind trokken met 22-20 en dus de wedstrijd wonnen.

Na de dubbels was het tijd voor de singles. Bij de heren werd de eerste single gespeeld door Nijmeijer. Deze wedstrijd werd met goed spel dik gewonnen (21-12 en 21-11) hiermee werd de voorsprong naar 3-0 uitgebreid. Bij de dames speelde van Goor de eerste single. Na een dik gewonnen eerste set (21-9) van van Goor begon haar tegenstander steeds beter in haar spel te komen en ging de tweede set tot het laatste moment gelijk op waarbij van goor met 21-19 aan het langste eind trok.

Bij de tweede heren single begon Rollman slordig waardoor de eerste set met 21-17 werd verloren. In de 2e set was het beeld omgedraaid en zorgde veel fouten bij de tegenstander voor een 21-16 overwinning van Rollman. Tijd voor een derde beslissende set dus. In de derde set werd het spel spannender doordat beide zijdes minder fouten gingen maken en rally’s langer werden. Hierbij wist Rollman vaker de controle over het spel te behouden en werd er gewonnen met 21-17 waardoor de 5-0 voorsprong in wedstrijden er was en dus de overwinning van Smash 1 al vast stond.

Bij de 2e dames single werd er door een blessure van Stephany de Jonge gespeeld door Santinge die al meer dan een jaar geen single meer had gespeeld. Desondanks werd er goed spel gespeeld door Santinge maar dit mocht niet baten want de tegenstander was met de vastheid van een heel seizoen duidelijk een maatje te groot (21-13 en 21-12). Dit betekende dat Icarus ook hun eerste punt van de wedstrijd wist te pakken en er kon worden gestart met de 2 mix dubbels.

De eerste mix werd gespeeld door van Goor en Nijmeijer. Na een moeilijke eerste set die werd verloren met 21-16 nam het Smash duo de controle over het spel over en werden de 2e en 3e set overtuigend gewonnen (21-17 en 21-15). Op de 2e baan werd er gemixt door Santinge en Rollman die goed begonnen en de eerste set met 21-17 wonnen. De 2e set veranderde de tegenstander van tactiek en dit pakte voor hen goed uit (21-17) waardoor het ook hier tijd werd voor een 3e set. Na een spannend begin van de 3e set werd er met een 11-10 voorsprong voor Smash gerust. Helaas was de rust niet genoeg en sloeg de vermoeidheid bij Santinge en Rollman toe en werd er door Icarus met 21-13 dik gewonnen. Hierdoor werd de eindstand 6-2 in het voordeel van Smash die daarmee de 3e plek in de poule weer wat steviger in handen kreeg.