Darts: Vechtlust De Schout/Kluin Schilderwerken niet beloond

Hoogeveen – De darters van De Schout/Kluin Schilderwerken moesten zich afgelopen zaterdag opnieuw terug vechten in de wedstrijd. Net als twee weken geleden was de comeback tegen Toornsmit niet genoeg.

De bezoekers uit Markelo hadden zaterdagmiddag maar één doel en dat was zorgen dat de drie punten mee terug naar huis gingen. De gedeeld koploper hoopte op een misstap van Vostars om zo alleen koploper te worden. Tijdens de Round Robin kwamen de Hoogeveners echter met 6-4 voor. Toch herstelde Toornsmit zich goed door vijf legs op rij te winnen en het eerste punt op het scorebord te zetten.

Tijdens de singlepartijen ging Toornsmit sterk door. Dennis van der Ende en Bert Jan Mulder verloren beide namens De Schout/Kluin Schilderwerken. Robert Tebbes kon zijn goede spel niet belonen tegen Martijn Soomers en Bertin Blokzijl verloor eveneens. De bezoekers kwamen hiermee op een 5-0 voorsprong.

Net als twee weken geleden voerde De Schout/Kluin Schilderwerken een dubbele wissel door en niet zonder succes. Onder toeziend oog van de vele supporters met Jan Kats en Wesley Kranghand aan de oche toonde de thuisploeg de juiste vechtlust en wist het de druk op Toornsmit verder op te voeren door vier koppelpartijen op rij te winnen.

In de laatste solo kon een punt veilig gesteld worden door De Schout/Kluin Schilderwerken. De goed invallende Jan Kats trad aan tegen Martijn Soomers. De eerste legs gingen gelijk op. Soomers maakte echter het verschil in de vijfde leg via een 144 finish. Een klap die Kats niet meer te boven kwam, waardoor de bezoekers uit Markelo opgelucht adem konden halen. Doordat Vostars United inderdaad punten verspeelde, voert Toornsmit de ranglijst nu alleen aan.

Opnieuw een prachtige comeback, maar wederom zonder resultaat. Aanstaande zaterdag zal De Schout/Kluin Schilderwerken proberen ervoor te zorgen dat het boven de streep de winterstop in gaat. In Veendam is dan Status Bar de tegenstander.

Geef een reactie