Sport

Gert van Duinen stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van HZVV

Hoogeveen – Gert van Duinen stopt na dit seizoen bij HZVV. De 31-jarige oefenmeester, bezig aan zijn derde jaar als hoofdtrainer bij de Hoogeveense zaterdagclub, heeft dit vanavond aan de spelersgroep bekendgemaakt. Eerder deze week bracht hij de clubleiding al op de hoogte van zijn besluit.

“Ik heb het nog steeds geweldig naar mijn zin bij HZVV, maar ik denk dat dit het moment is om voor een nieuwe uitdaging te kiezen.”
Onder zijn leiding is HZVV als debutant uitgegroeid tot de revelatie van de hoofdklasse B. De ploeg, die vorig seizoen met indrukwekkende cijfers kampioen werd van de 1 e klasse, neemt na 14 wedstrijden een knappe vijfde plaats in, op slechts 5 punten afstand van koploper Eemdijk.
Van Duinen heeft lang getwijfeld over zijn voetbaltoekomst. “Ik vond het uitermate lastig. Als je verlengt, praat je toch over een periode van anderhalf jaar dat je met elkaar door gaat. Ik heb het nog steeds geweldig naar mijn zin bij HZVV, maar ik denk dat dit het moment is om voor een nieuwe uitdaging te kiezen.”

Hoofdklasse

De goede resultaten in de hoofdklasse zijn het bewijs dat HZVV onder Van Duinen een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt. De ploeg speelt niet alleen herkenbaar voetbal, maar is ook opmerkelijk fit. De trainer kreeg daar afgelopen zaterdag nog de complimenten voor, na de even knappe als verrassende overwinning op AVV Swift in Amsterdam. Zijn innovatieve werkwijze werpt vruchten af en heeft HZVV weer op de voetbalkaart gezet.
De trainer waakt echter voor een te groot optimisme. “We moeten nu geen gekke dingen gaan doen. Onze doelstelling was handhaving. Het is mooi dat de resultaten zo goed zijn. De eerste seizoenshelft was boven verwachting, maar het kan straks natuurlijk ook een paar keer tegen zitten”.

Technische commissie

Marcel Schoemaker van de technische commissie van HZVV zegt zich in de gedachtegang van de trainer te kunnen verplaatsen. “We weten dat hij ambitieus is. Daarom respecteren we zijn besluit. Het is knap hoe hij zijn stempel op het team heeft gedrukt. Als trainer is hij duidelijk gegroeid. Daarnaast is Gert een bijzonder prettig mens”.
HZVV zal zich de komende weken gaan buigen over de vraag wie de opvolger wordt van Gert van Duinen.

Geef een reactie