Per 90 Drenten één openbare bewakingscamera

In de provincie Drenthe staan bij de politie in totaal 5.509 beveiligingscamera’s geregistreerd. Dat komt neer op één camera voor iedere 90 inwoners van Drenthe. Dit en meer blijkt uit stukken die VPNGids.nl na een Wob-verzoek in handen kreeg van de politie. Geregistreerde beveiligingscamera’s, die eigendom kunnen zijn van overheden, bedrijven en particulieren; worden door de politie ingezet om strafbare feiten op te sporen. 

 

In Emmen staan, van alle 12 Drentse gemeenten, de meeste beveiligingscamera’s geregistreerd: 1.339. In Hoogeveen worden op 834 camera’s beelden vastgelegd en in Assen zijn er 795 camera’s.

 

Cameradichtheid het hoogst in Coevorden

De cameradichtheid; het aantal camera’s per 10.000 inwoners, is het hoogst in Coevorden. Per 10.000 inwoners telt Coevorden namelijk 180 beveiligingscamera’s. Nota bene: omdat Emmen meer inwoners telt, zijn er per 10.000 inwoners minder camera’s, namelijk 125. Assen telt 117 camera’s per 10.000 inwoners.

 

Meeste overheidscamera’s in Meppel

Met name om camera’s van de overheid is de afgelopen jaren veel te doen. Veel mensen hekelen zich, vooral om privacy-gerelateerde redenen, aan dit soort camera’s die het publieke domein constant monitoren.

 

Binnen de provincie blijkt de overheid vooral in Meppel alles goed in de gaten te willen houden. In die gemeente staan namelijk 35 overheidscamera’s geregistreerd. In Hoogeveen en Emmen zijn 15 publieke camera’s geregistreerd. In Assen zijn het er 12. In Tynaarlo en De Wolden zijn tot slot géén geregistreerde overheidscamera’s. Meer weten over camera’s in Drenthe? Bekijk dan het complete onderzoek op VPNGids.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord