Pas op! nog steeds malafide pakketbezorgers actief!

Hoogeveen – De politie geeft belangrijke aanvulling vrij op het bericht aangaande de pakketbezorgers! De politie Hoogeveen waarschuwt op hun facebookpagina voor mensen die zich voor doen als pakketbezorgers. 

Er wordt gezegd dat er een pakket voor de bewoners is. Voor het ontvangst van dit pakket moet de bewoner eenmalig 1 euro over maken. De “bezorger” heeft een soort pinapparaat bij zich. De pinpas moet worden afgegeven inclusief de pincode. Vervolgens krijgt de bewoner een pinpas terug en het pakketje. In dit pakket zit een cadeaukaart. Uiteindelijk blijkt dat de bewoner niet zijn eigen pas heeft terug gekregen. Ondertussen heeft de “bezorger” de bankrekening al leeg gehaald.

Maandag 16 december kwam er wederom meldingen  van deze werkwijze in Drenthe. Blijkt dat het slachtoffer, welke slecht ter been is, gebeld wordt door een anoniem nummer met de mededeling dat er geprobeerd is een pakketje te bezorgen, maar dat men niet thuis was. Hierop wordt aangegeven door het slachtoffer dat deze niet in de mogelijkheid is om het pakketje op te halen, waarop wordt aangeboden om het pakketje opnieuw te leveren voor een bedrag van 1 Euro.

Voor het leveren van het pakketje wordt er dus telefonisch contact gezocht met de slachtoffers.

Wordt u benaderd door een pakketbezorger, schroom niet en informeer gelijk de politie! Ook als het pakket nog bezorgd gaat worden.

De politie u dan ook om u ouders en/of grootouders te informeren over deze werkwijze en het verzoek te bellen als zij iets niet vertrouwen!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord