Sport

Kwiek start turnseizoen goed

Vier turnsters van Kwiek startten hun turnseizoen afgelopen zondag. Het waren de meiden die uitkomen in de 3e divisie. Sophie Kraijesteijn haalde te midden van turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe de eerste medaille van het seizoen binnen voor de vereniging.

‘s Morgens om 8.00 uur moest Nylah Hof haar eerste, echte wedstrijd turnen. Uitkomend in de jongste klasse, Instap N3, liet zij vier goede oefeningen zien. Uiteraard wat onwennig, maar door het oefenen in de training wist ze behoorlijk goed wat er allemaal ging gebeuren. Meest opmerkelijk was wel dat ze geen één keer van de balk was gevallen. Nylah behaalde een keurige 10e plaats.

In de tweede wedstrijd kwamen Julia Zwiers en Sophie Kraijesteijn uit. Julia kampt met wat vervelende blessures en kan dus niet optimaal trainen. Hierdoor zijn haar uitgangswaarden niet hoog genoeg om een medaille te halen. Toch haalde ze een mooie 11e plaats in dit sterke deelnemersveld. Deels door de salto achterover met halve draai aan de brug die ze voor het eerst op een wedstrijd turnde. Voor de volgende wedstrijd staat een hele draai gepland.  Sophie (Pupil 1 N3) sloot vorig seizoen af met drie medailles. Of ze dit jaar weer op die manier mee zou kunnen doen, was natuurlijk de vraag. Ze is steeds serieuzer aan het worden en traint inmiddels veel specifieker. In de uitslag was dit dan ook terug te zien. Alhoewel niet alle oefeningen op z’n best gingen, werd ze in totaal 2e en behaalde de zilveren medaille. Waarschijnlijk heeft ze zich hierdoor ook geplaatst voor de landelijke halve finales, maar dat is nog niet definitief.

Tamara Bisschop (Senior C) moest het in de derde wedstrijd opnemen tegen meiden die wel 12 uren per week trainen. Mede door haar studie ligt het gemiddelde voor Tamara op ongeveer 4 uren per week. Met alle hulp van trainer, medeturnsters en juryleden binnen Kwiek is er geprobeerd om haar competitief te krijgen. Met een zeer goede wedstrijd waar slechts details aan verbeterd hadden kunnen worden, kon gezegd worden dat we daarin geslaagd zijn. Tamara behaalde een uitstekende 5e plaats in dit moeilijke veld. Of dit voldoende is voor landelijke wedstrijden is nog niet bekend. Inmiddels is afgesproken om een lijn uit te zetten voor het vervolg en om de top 3 te behalen.

Dat de eerste wedstrijd weer zo goed is verlopen voor Kwiek maakt dat we vol goede moed naar het komende wedstrijdseizoen kijken en hopelijk vaak verslag kunnen doen van de goede prestaties.  foto : Monique Kraijesteijn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: