Jeugdteams Nederlands kampioen dammen

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag werd in Nieuwerburg aan den Rijn het Nederlands kampioenschap voor clubteams gehouden. Maar liefst 30 teams in drie verschillende categorieën deden hieraan mee. HDC Hoogeveen deed hier goede zaken door tweemaal Nederlands kampioen te worden.

Opnieuw gebleken dat de jeugd van de Hoogeveense Dam Club nog steeds hoog staat aangeschreven. Vorig jaar behaalden zij op het NK-clubteams een gouden, een zilveren en een bronzen plak. Dit jaar werd ondanks meer concurrentie aangetoond dat zij nog steeds de dienst uitmaken getuige de twee gouden plakken.

Bij de categorie aspiranten/junioren deed Hoogeveen met één team mee. Pascal Strijker, Nicole de Vries en Renco Oostindjer hadden het zwaar. Desondanks viel de schade mee en werden ze met een flinke dosis teameffort vijfde van de 12 deelnemende teams.

Bij de pupillen deed HDC mee met twee teams. Het eerste teams was enorm sterk en gedreven. De puntenmachine ging bij hun tekeer, want ze wonnen alle wedstrijden. Een fantastisch resultaat! Enig concurrentie hadden ze van het team Brainsport uit Eindhoven. In hun onderlinge wedstrijd maakte zij het hen bijzonder moeilijk. Nadat Nederlands kampioen Roland Kreeft de eerste winstpartij liet noteren, moesten de andere drie (Bart Jan Kortleven, Sytze Spijker en Nick Bolks) strijden voor een punt. Met kunst -en vliegwerk werd het klusje geklaard. Roland Kreeft won tevens alle elf partijen. Ook zijn teamleden boekten hoge individuele scores.

Het tweede team bij de pupillen (met Morris Everts, Wilmer Oostindjer, Charell Schuller en Sophie Blenkers) deed ook tot de laatste ronde mee voor het podium. Voor het ingaan van de laatste ronde stond men een punt voor op nummer vier, het Noorden uit Groningen. Beide teams hadden een pittige tegenstander in de laatste ronde. Het Noorden wist ternauwernood te winnen waardoor HDC 2 remise moest spelen tegen de nummer twee. Helaas lukte dit niet waardoor zij terugvielen naar de vierde plaats.

Ook bij de welpen deed Hoogeveen mee met twee team. Het eerste team werd met vier punten voorsprong op nummer twee glorieus kampioen. Het viertal Siebe Kortleven, Justin Krikken, Lucas Kreeft en Emmely Kruizinga moest alleen remise toestaan tegen het team van Brainsport Eindhoven. Het tweede team (met Ferre Schra, Verena Schildt, Hugo Sikkenga en Madelief Fieten) deed vooral mee om ervaring op te doen. Gaandeweg het toernooi ging het steeds beter lopen en uiteindelijk kwamen ze op een mooie vijfde plaats terecht.

Verslag: Gerard Bruins

Foto: Jan Ekke de Vries

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord