Hoofdklasser Hoogeveen wil als koploper winterstop in

Hoogeveen: Na een gedwongen vrij weekend vanwege de afgelasting van het duel in Velsen wil Hoogeveen in de laatste wedstrijd nog één keer vlammen. Het treft met Leonidas één van de achtervolgers en kan de Rotterdammers bij winst op negen verliespunten zetten. De belangen zijn zondag dan ook duidelijk.

Meteen na de winterstop treft Hoogeveen met Hollandia een andere achtervolger. De komende wedstrijden kunnen dan ook bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie. Bij Hoogeveen zal men dat echter niet van de daken schreeuwen. Vorig seizoen ging men immers ook met een comfortabele voorsprong de winter in, maar ging het na het reces bergafwaarts en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Het is de laatste jaren bijna een traditionele dip.
Verschil met de laatste seizoenen is wel dat de selectie er kwalitatief en kwantitatief op vooruit is gegaan. Schijnbaar probleemloos kunnen blessures en schorsingen worden opgevangen. Daarnaast heeft trainer Nico Haak de mogelijkheid om tactisch te wisselen en een wedstrijd te doen kantelen. Dat laatste is tot nu toe nog niet echt nodig geweest, aangezien het wedstrijdverloop vaak in Hoogeveens voordeel was.
Leonidas kent de laatste jaren een wisselende prestatiecurve. Na het kampioenschap in 2013 in de zondag Hoofdklasse A kwam men vanaf het seizoen 2013/14 uit in de Topklasse, het hoogste amateurniveau op dat moment. Na twee seizoenen degradeerden ze terug naar de Hoofdklasse. In het seizoen hierop (2015/16) degradeerde de club zelfs naar de Eerste klasse, waaruit ze in het seizoen 2016/17 meteen, via het kampioenschap in 1B, terug promoveerden naar de Hoofdklasse en waaruit het meteen na een seizoen weer degradeerde. Daarna volgde ook weer promotie. Vorig seizoen eindigde men als dertiende en wist men zich op het nippertje te handhaven door een herkansingswedstrijd tegen VKW winnend af te sluiten.
Dit seizoen gaat het dus aanmerkelijk beter en draait de door oud-prof Roël Liefden getrainde club mee in de top van de ranglijst. Met hoofdtrainer Roël Liefden (oud-FC Groningen) en assistenten Mark van der Hor (oud-FC Groningen) en Brutil Hosé (oud-Ajax) staat er een brok aan topvoetbalervaring aan het roer bij de Rotterdammers. Vorige week speelde Leonidas met 2-2 gelijk tegen Hollandia.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur (Foto: Janet van der Weij)

Hoogeveen zaterdag wil met goed gevoel winterstop in

Het was even wennen voor Hoogeveen zaterdag. Na een lange reeks ongeslagen te zijn geweest, werden de laatste twee wedstrijden verloren. De 3-1 nederlaag tegen Nieuwleusen van vorige week had ook tot gevolg dat de strijd om plek twee weer helemaal open ligt. Zaterdag tegen Hardenberg’85 zal men er alles aan willen doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

In het verleden liet Hoogeveen het tegen lager geklasseerde ploegen nog wel eens liggen. Nu lijkt het euvel echter in de topduels te liggen. Na het gelijkspel tegen CSVC werd er immers van Achilles 1894 en Nieuwleusen verloren.
Hoe de afloop zaterdag ook is, Hoogeveen kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Edward Sabandar heeft een aantal jonge talenten ingepast en die laten een prima groei zien. Dat dit met vallen en opstaan gaat is logisch.
Tegenstander Hardenberg’85 vergaat het net als vorig seizoen wat minder. Sinds het afhaken van topschutter en oud-HZVV-er Rick Broek lijkt met name het scoren een groot probleem. Vorige week werd er met 0-2 verloren van Klazienaveen. De huidige tiende plaats is dan ook niet wat je normaal gesproken van de Hardenbergers mag verwachten. Bij de gasten is trainer Marco Hollak overigens bezig aan zijn laatste seizoen.
In Hoogeveen stonden beide ploegen twee keer eerder tegenover elkaar. Vorig seizoen won Hoogeveen met 2-0 en een jaar eerder eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.
Na afloop van de wedstrijd wordt er door de Party DJ’s weer gezorgd voor een spetterende derde helft met deze keer als speciale gasten het succesvolle duo Harten Tien, die een aantal van hun hits ten gehore zal brengen.

De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (Foto: Albert Stegeman)

Deel dit bericht!

Geef een antwoord