Algemeen

Autismecafé Hoogeveen start in januari 2020

Hoogeveen – Op dinsdag 21 januari vindt de eerste thema-avond van het Autismecafé Hoogeveen plaats in de Bibliotheek Hoogeveen. Het thema is ‘autisme, wat nu…?!’ en het onderwerp wordt toegelicht door medewerkers van Scauting en het Autisme Expertise Netwerk Drenthe.

 

De diagnose autisme wordt steeds vaker gegeven en veel mensen blijven daarna met vragen rondlopen. De thema-avonden zijn bedoeld als trefpunt zodat gelijkgestemden kunnen ervaren dat ze niet de enige zijn, er begrip is voor de situatie en men ervaringen kan uitwisselen. Familieleden, vrienden en mensen die beroepshalve met autisme te maken hebben, zijn van harte welkom op de thema-avonden.

 

De werkgroep Autismecafé Hoogeveen is ontstaan uit de samenwerking van Zorg Verandert, Icare Ledenvereniging, Stichting Welzijnswerk en ouders van zorgintensieve kinderen. Deze werkgroep houdt zich o.a. bezig met het organiseren van de thema-avonden. Doel van het Autismecafé is o.a. om meer begrip te creëren, informatie uit te wisselen en autisme beter op de sociale kaart van Hoogeveen te zetten. De leden van de werkgroep weten uit eigen ervaring dat het lastig is om, na een diagnose, de juiste informatie en instantie(s) te vinden. Het is daarom belangrijk dat er ook in Hoogeveen een plek is waar op een toegankelijke, laagdrempelige manier informatie geboden wordt voor mensen met autisme, hun naasten en professionals. De bibliotheek is een plek waar mensen makkelijk naar binnen kunnen lopen voor het bijwonen van een thema-avond. En daarnaast is er een informatieve website.

Het programma voor de vijf thema-avonden in 2020 is te vinden op de website www.autismecafehoogeveen.nl.

 

Autismecafé Hoogeveen is een stichting en is afhankelijk van donaties en giften voor het organiseren van de thema-avonden. Financiële ondersteuning door middel van een gift of inzet als vrijwilliger is van harte welkom. Wij zoeken nog vrijwilligers ter versterking van de werkgroep of voor praktische ondersteuning tijdens de thema-avonden. Via de website kunt u een contactformulier invullen, waarna contact met u opgenomen wordt.

Geef een reactie