Cosis 100e deelnemer 3e editie Hoogeveen On Stage

Hoogeveen – Maandag ontvingen medewerkers van Cosis een taart uit handen van Esther Aarse, Projectleider Hoogeveen On Stage. Ze werden in het zonnetje gezet omdat zij zich als 100e beroepsbeoefenaar hebben aangemeld. “We streven naar 240 beroepsbeoefenaren en met de aanmelding van Cosis, die maar liefst met 4 locaties en beroepen meedoet, komen we al aardig in de buurt!” aldus Aarse.

Voor de 3e keer is  Cosis met een aantal  collega’s weer aanwezig op dit evenement. Gwendolyn Munsterman, Adviseur Praktijkleren: “ Met zoveel verschillende locaties in de regio Hoogeveen, horen wij natuurlijk weer op het Beroepenfeest te staan! Betrokken begeleiders van de Wendakker, Zuideres, Schoonvelde en de Amsheerd willen graag vertellen en laten zien wat hun beroep zo leuk maakt. Zij werken in een woonvoorziening of dagbestedingslocatie waar ze kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke of psychische beperking ondersteuning bieden. We willen jongeren graag enthousiast maken voor ons beroep in de zorg en wat is dan leuker om van dichtbij te ervaren hoe ons werk eruit ziet. We hopen op deze manier met veel toekomstige collega’s kennis te maken.”

 

Hoogeveen On Stage is een beroepsoriëntatie- en netwerkprogramma van RSG Wolfsbos en Roelof van Echten College. Iedereen ziet het belang in van een goede beroepskeuze voor de leerling in de regio. Aarse: “Een goed opgeleide beroepsbevolking vormt een sterke basis voor de toekomst van onze regio.” Het hoogtepunt van Hoogeveen On Stage is het Beroepenfeest. Op dinsdag 25 februari ontmoeten vmbo-leerlingen en beroepsbeoefenaren uit de regio elkaar in theater de Tamboer. Vakmensen geven daar een inkijkje in hun werk door het houden van netwerkgesprekken met leerlingen: wat houdt het beroep in en hoe ziet een werkdag er uit? Is er een ‘match’ tussen leerling en professional, dan zien zij elkaar terug op de Doe Dag op donderdag 12 maart. Tijdens deze Doe Dag leggen alle vmbo-leerlingen 2 werkbezoeken af bij de bedrijven waarmee een match is gemaakt om zelf het beroep te ervaren.

De gesprekken met professionals en de bezoeken op hun werk vormen een belangrijk onderdeel van het keuzeproces. Deze leerlingen komen niet alleen uit Hoogeveen maar ook uit de omliggende gebieden. “We roepen daarom bedrijven en beroepsbeoefenaren uit de regio op zich aan te melden! We zijn nog op zoek naar beroepen als buschauffeur, visagist, winkelmedewerker, filiaalleider, conciërge, marktkoopman, schoonheidsspecialiste, kapper, advocaat, onderwijsassistent, bloemist  en reisleider. Het talent van de toekomst, daar kun je niet vroeg genoeg bij zijn!”

Meer informatie en aanmelden: www.hoogeveenonstage.nl, of neem contact op met projectleider Esther Aarse: mail@hoogeveenonstage.nl of: 06-10133801. Foto: Kim stellingwerf

Deel dit bericht!

Geef een antwoord