CDA stelt vragen over onvolledige informatievoorziening nieuwe gemeentelijke website

Hoogeveen – Het CDA heeft voor de raadsvergadering van donderdag 12 december vragen aangekondigd over de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl. De website is enkele weken terug vernieuwd, maar op de nieuwe site blijkt veel informatie te missen.

 

De zoekterm ‘Jeugdzorg’ levert één nieuwsbericht op, maar verder geen praktische informatie. En belangrijke documenten zoals de stadsvisie en het veelbesproken afwegingskader voor zonne-energie zijn helemaal niet te vinden via de zoekfunctie. De gemeentelijke website lijkt behoorlijk leeggeveegd te zijn en ook de vindbaarheid via google is een stuk minder geworden.

 

Volgens CDA-raadslid Peter Koekoek is dit behoorlijk vervelend voor inwoners die afhankelijk zijn van de openbare informatie op de site: ‘Ook als raadslid loop ik hier tegenaan, maar vaak heb ik dan nog wel andere kanalen waarlangs ik mijn informatie kan vinden. Voor inwoners ligt dit anders’. En dus moet dit volgens Koekoek zo snel mogelijk worden opgelost. Hij zal in de raadsvergadering daarom aan de wethouder vragen wat er is mis gegaan en hoe dit probleem wordt opgelost.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord