Celstraf geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval

Leeuwarden/Hoogeveen: Voor het gerechtshof werd vandaag het hoger beroep behandeld betreffende het ongeval op de A37 waar de Hoogevener Kasper Wulff om het leven kwam. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, bleek een inwoner van Elim die onder invloed van alcohol reed. Tegen hem is 1 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van twee jaar  geëist, beiden voor de helft voorwaardelijk.

In Assen kreeg de man een taakstraf van 180 uur, 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 1 jaar voorwaardelijke rijontzegging opgelegd. Het Openbaar Ministerie ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Kasper Wulff was zijn stiefvader te hulp gekomen die met zijn auto en aanhanger was geschaard. Hulpdiensten waren bezig en de vluchtstrook was afgezet door een politieauto en een auto van Rijkswaterstaat, beiden met zwaailichten om het verkeer te waarschuwen.

Meerdere getuigen, waaronder politie-agenten, verklaarden dat de bestuurder veel te hard reed op de bewuste dag, 27 december 2016, en dat hij moest uitwijken voor een auto die vanwege de waarschuwingssignaleringen naar de linkerrijstrook uitweek. De auto van de man uit Elim knalde op de politieauto en kwam in de berm terecht waar de inwoner van Hoogeveen frontaal werd aangereden voor de ogen van zijn dochter. Alcoholcontrole gaf een uitslag van bijna  0.9 promille. De man verklaarde, net als bij de zitting in Assen, dat hij zich niets meer kan herinneren van het ongeval.

Het O.M. acht de man grotendeels schuldig mede door onvoorzichtig rijgedrag en vind een taakstraf voor een dodelijk ongeval niet op zijn plaats. De advocate van de man vroeg vrijspraak omdat hij niet schuldig zou zijn aan het veroorzaken van het dodelijke ongeval maar moest uitwijken voor een andere weggebruiker.

Uit de slachtofferverklaring van de weduwe en de reactie van de man uit Elim kwam pijnlijk naar voren dat de gevolgen van het tragische ongeval voor alle betrokkenen zeer ingrijpende gevolgen hebben.

Uitspraak 23 december.

Zie ook:

Dramatisch ongeval op A37 bij Hoogeveen

Half jaar cel geëist tegen man die Kasper Wulff doodreed

Dodelijk ongeval Kasper Wulff: Taakstraf voor bestuurder

Geef een reactie