Geen Kerstkaarten, maar onderwijs voor Gambia!

Hoogeveen – Stichting Onderwijs voor Gambia vraagt ook deze kerstperiode om mee te doen met de jaarlijkse kerstactie: Geen Kerstkaarten, maar onderwijs voor Gambia!  Met de huidige tarieven bespaart u al gauw € 50,- als u geen of minder kerstkaarten via de post verstuurt, maar uw wensen persoonlijk of via een ander (digitaal) medium uitwisselt. De euro’s die u daarmee bespaart kunnen geweldig ingezet worden voor een goed doel waar ze na de kerstdagen nog een lange tijd hun uitwerking hebben.

 

Dit jaar heeft Stichting Onderwijs voor Gambia van de AFAS Foundation een prachtige donatie mogen ontvangen. Dit heeft ons in staat gesteld om de lang gekoesterde wens, een lagere school naast ‘onze’ kleuterschool in Sukuta Madina te realiseren, sneller dan dat wij ooit gehoopt hadden.

De school is dit jaar gebouwd en is inmiddels in gebruik genomen. Wat zijn de mensen (en wij natuurlijk ook J) trots op dit prachtige gebouw. Nu kunnen de kinderen van Sukuta Madina in hun eigen gemeenschap niet alleen kleuteronderwijs volgen maar ook lager onderwijs. Een enorme aanwinst voor de gemeenschap en een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van de kinderen die nu niet meer ver hoeven te lopen naar hun school.

 

Het gebouw staat er, de schoolmeubelen en andere leermiddelen zijn aanwezig. De school kan dus draaien.

Uiteraard blijven er altijd nieuwe wensen en doelen. Zo willen wij het schoolterrein graag nog aankleden met speeltoestellen en bomen planten zodat de kinderen in de pauzes prettig buiten kunnen verblijven.

Daarnaast is een het onderhoud van een dergelijk gebouw redelijk omvangrijk. Ook hier willen wij graag reserves voor aanleggen om niet alleen de kwaliteit van het onderwijs op peil kunnen houden maar ook de kwaliteit van de gebouwen, die zeer intensief gebruikt worden, op niveau te houden.

 

Naast het project in Sukuta Madina gaan wij uiteraard verder kijken of wij elders in Gambia nog broodnodige ondersteuning kunnen bieden op het gebied van onderwijs.

 

 

Een bijdrage voor deze kerstactie kunt u overmaken op rekeningnummer: NL48 RABO 0173 6660 51 t.n.v. Stichting Onderwijs voor Gambia o.v.v. Kerstkaartenactie 2019.

Mogen de kinderen van Gambia op u rekenen?

 

Wij wensen u heel fijne kerstdagen en een vredig, leerzaam, gelukkig maar vooral gezond 2020 toe!

 

Wil je meer weten over datgene wat wij doen in Gambia? Neem dan snel een kijkje op onze website: www.onderwijsvoorgambia.nl

Deel dit bericht!

Geef een antwoord