Strijdend Thrianta wint niet in Enschede

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie een uitwedstrijd in Enschede. Op bezoek bij EKC Nääs kwam de ploeg niet tot een overwinning. Ondanks veel vechtlust kwamen de geel blauwen maar tot 22-19.

In een rommelige openingsfase moesten beide ploegen wennen aan de manier van fluiten van de scheidsrechter. Hierdoor vielen in de openingsfase maar weinig doelpunten 2-2. Hierna namen de hoogeveeners voor het eerst een gat van twee 2-4. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek wel in de score. Want tot de rust zal geen van beide ploegen een voorsprong van meer dan twee punten. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 11-10 stand.

Na de rust produceerde Thrianta direct de gelijkmaker. Hierna namen de geel blauwen voor het laatst een voor sprong 11-12. Hierna nam de thuisploeg telkens een voorsprong van twee en trok Thrianta de stand weer gelijk. Dit ging door tot 19-19. Hierna deelde de ploeg uit Enschede de genadeklap uit 21-19. Thrianta probeerde nog éénmaal de score om te draaien. Maar zonder succes want Nääs scoorde nog één keer. Waarmee de eindstand werd bepaald op 22-19.

Door deze nederlaag is Thrianta de ongeslagen status kwijt. Maar toch blijft de ploeg uit Hoogeveen boven in het klassement staan. Volgende week ontvangt Thrianta Kinea uit de knippe.