Collectief HODO wint van koploper Raptim

Voor HODO stond zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen koploper Raptim op het programma, de nummer een tegen de nummer laatst. De geschiedenis leert dat dit vaak de wedstrijden zijn waarin de koploper steken laat vallen en ook deze middag was dit het geval. HODO leverde namelijk een prima prestatie door Raptim met een 3-1 nederlaag terug te sturen naar Coevorden.

Het treffen met Raptim was ook een weerzien met oud HODO trainer Jan Wielink, maar hij zal met weinig plezier terug kijken op deze voetbalmiddag. HODO begon goed en fel aan de wedstrijd, speelde in een 4-4-2 opstelling en liet Raptim het spel maken. De spelers van HODO zaten kort en fel op de spelers van Raptim en daar hadden de Coevordenaren moeite mee, HODO liet zien dat de spelers deze middag wilden vechten voor een goed resultaat. De eerste kans van de wedstrijd was voor Raptim maar de kopbal ging rakelings over het doel van Marcel Pol. HODO had ook fraaie kansen, de grootste was voor  Patrick Timmerman maar hij kon het net niet vinden.

De ruststand was dus 0-0 en na rust gaat HODO door waar het de 1e helft was gebleven. HODO kende een vliegende start want in de 47e minuut scoorde Patrick Timmerman de 1-0. Raptim was in die fase de weg even kwijt, HODO houdt druk en laat Raptim niet voetballen. In de 78e minuut scoorde Jorny Otten na een weergaloze actie van Dave Padding de 2-0. Raptim zocht de aansluitingstreffer en die kwam er ook via Patrick Vos. In die fase was het Raptim dat de druk op HODO hield en de gastheren kwamen er voetballend niet meer uit. Toch kwam de derde treffer van HODO op het scorebord, net voor tijd was het Dave Padding die de 3-1 maakte. Het verzet van Raptim was gebroken en HODO kon  drie hele belangrijke punten op haar conto bijschrijven.

Man van de wedstrijd: Dave Padding