Goed spelend Hollandscheveld krijgt te weinig

Hollandscheveld – Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma tegen SVZW. Een ploeg die 3 plaatsen boven VV. Hollandscheveld staat. De dames wilde graag goed de winterstop ingaan door hier 3 punten te pakken.

De eerste helft begon echter niet goed voor de dames van Hollandscheveld, kansen waren voor beide ploegen maar SVZW scoorde als eerst. Een speelster van SVZW wist de bal voor het doel te geven en hun spits kon de bal vrij intikken, 0-1. Het was maar 1 punt en met nog 80 minuten te spelen was er tijd zat om dit recht te zetten. Een kans van Indy Strijker ging net naast en een geplaatst schot van Sabrina van Nuil belande helaas door knap keeperswerk in de handen van de keeper. Kansen kwamen er helaas ook voor SVZW, door een snelle counter kon de spits van SVZW de bal over Kaili Su in het doel plaatsen, 0-2. In de 45e minuut kwam er weer een counter voor SVZW maar het schot ging over het doel. De dames gingen met deze stand dus de rust in.

Trainer Henry Strijker had veel te zeggen in de rust en hoopte dat de dames hierdoor in het spel kwamen. Milady van Dalen werd gewisseld door Carmen Okken van de mo17 en zo gingen de dames het veld op. Helaas waren de Dames nog niet heel goed in het spel en lag het derde doelpunt voor SVZW 2 minuten na het fluitsignaal al in het doel van Hollandscheveld. De dames van Hollandscheveld bleven door drukken en creëerden kansen. Elleke Snippe begon vanaf het midden aan een goeie soloactie en kwam voor het doel van SVZW maar helaas belande de bal in de handen van de keeper. In de 61e minuut gaf Marion Nijveen een goeie bal op Elleke Snippe, zij kreeg weer een mogelijkheid om te scoren maar het schot verdween wederom in de handen van de keeper.

De dames van Hollandscheveld weten toch nog te scoren, door hard werken wist Sabrina van Nuil zich in de 76e minuut langs 2 verdedigers te spelen en schoot de bal onberispelijk in het dak van het doel, 1-3 en met nog een kwartier te spelen hoopte de dames een gelijkspel binnen te slepen. Er werd besloten om 1 op 1 te spelen achterin dat betekende dus dat Marjolein Korenhof mee naar voren ging om de druk op het doel van de tegenpartij nog groter te maken. Helaas betekende dit ook dat er achterin geen laatste vrouw meer stond. SVZW wist in de 89e minuut daarom ook de 1-4 in het doel te werken. Dit is tevens ook de eindstand.