Elko en Zwart-Wit houden elkaar in evenwicht

ELIM – Het eerste team van Elko heeft zaterdag het Overijsselse Delden verlaten met een punt. In een spannend duel waarin beide teams hadden kunnen winnen, moest er uiteindelijk genoegen worden genomen met een remise. In een fair duel waarin Zwart-Wit uitstekend startte, speelde Elko zich steeds beter in de wedstrijd naar mate de tijd wegtikte. Via een 12-10 ruststand werd de eindstand bepaald op 18-18.

Door Michel Otten

Zwart-Wit maakte dankbaar gebruik van het gebrek aan scherpte aan Elko-zijde. De thuisploeg opende de score en bouwde de voorsprong uit naar 3-0. De Elkoërs scoorden hierna ook hun eerste treffer, maar dit was geen aanleiding om aansluiting in de wedstrijd te vinden. Via 4-2 werd het 6-2 waarna de marge van vier bleef behouden bij 9-5. Elko was de eerste helft vooral bezig met het herstellen van de opgelopen schade. Een sterke eindfase zorgde er voor dat de marge bij rust verkleind werd: 12-10.

Na rust voelde Elko dat er meer te halen viel in Delden. Zwart-Wit had korfbaltechnisch weinig laten zien behalve een goede start aan het duel. De formatie uit Drenthe ging zijn aanvallen beter opzetten, verdedigend minder risico nemen en de kansen beter verzilveren. Hierdoor werd de 12-10 achterstand vrij snel omgebouwd in een 12-14 voorsprong.

Het lukte Elko om dit verschil te behouden tot 15-17, maar moest hierna toezien hoe de thuisploeg langszij kwam en hierna zelfs de leiding in de wedstrijd nam: 18-17. De Elkoërs antwoordden vrij snel met de gelijkmaker van afstand waardoor de wedstrijd wederom in evenwicht was: 18-18. Beide ploegen kregen hierna nog de kans om de wedstrijd winnend af te sluiten, alleen er werd niet meer gescoord in de dying seconds.

Een puntendeling met een dubbel gevoel voor Elko. Op basis van de tweede helft zat er zeker meer in, gezien de eerste helt was een gelijkspel de juiste weergave van deze wedstrijd. Na 3 speelronden staat Elko op een gedeelde 4e positie in poule 2C. Aankomende zaterdag neemt Elko het thuis op tegen Hellas’63. Aanvang van dit duel is 18.00 uur in sporthal de Brug.