Handbaldames sluiten het jaar af met verlies

Zondag 8 december stonden de dames van Kwiek om 11:00 uur bij hun sponsor aan de A.G. Bellstraat. De hele dames selectie is voorzien van nieuwe sporttassen, met dank aan  Kreeft Betonrenovatie- & Injectietechnieken B.V.

Om 14:30 uur had Kwiek een pittige wedstrijd voor de boeg tegen de dames van Beilen. Kwiek had enige hoop, omdat de dames van Beilen maar één wissel op de bank hadden zitten. Helaas was deze illusie van korte duur en schortte het de tegenstander niet aan conditie. Op volle toeren vanaf de eerste minuut en de dames van Kwiek stonden meteen op scherp. Keepster Daniëlle Bodegraven ving alle ballen op, die de verdedigen niet wist te stoppen. Helaas kon ook zij niet voorkomen dat zij de rust in gingen met 9-17.

Na een peptalk in de rust hadden de dames van Kwiek nieuwe hoop en leken er nog kansen te liggen. Slordig spel in de aanval resulteerde helaas in veel tegen breaks en daarmee tegen doelpunten. In de aanval wist Kwiek goed tot scoren te komen en was het Ellen Bakker die vaak de dekking wist te passeren. Ook Femke van Es wist haar eerste doelpunt van dit seizoen te maken. De handbaldames konden helaas de tegenstander niet stoppen en was Beilen een tikje te goed voor de thuisploeg. Kwiek sluit het jaar 2019 af en verliezen helaas met 21-32.

De dames hebben nu even rust om na de kerstvakantie weer volle bak kunnen. Hun eerste wedstrijd op zaterdagavond 4 januari tegen HVZ-Vivendi om 20:30 uur. foto: Frans Geurts