Inspiratieloos sc Elim wint niet van efficiënt spelend FC Meppel

Meppel – Zaterdagmiddag was sportpark Ezinge het strijdtoneel tussen de nummer 8 , FC Meppel en de nummer laatst, sc Elim. Trainer Benjamins kon nog niet beschikken over zijn eerste keeper Padding vanwege blessureleed. Na de aftrap van de pupillen van de week, Baks en Koster, kon scheidsrechter R. Berends enigszins verlaat het startsignaal van deze wedstrijd geven. Na weinig spectaculair voetbal werd halverwege de eerste helft de 1-0 door Kwant gescoord. Na de rust ging het lage speltempo gewoon door en werd Elim verrast door nog 2 tegendoelpunten, waarmee het zichzelf tekort deed. Hiermee blijft het voorlopig op de laatste plaats staan en zal het volgende week thuis tegen DESZ uit een ander vaatje moeten tappen.

Wel kansen, geen doelpunten
Snel kreeg D. Doldersum een eerste kans maar zijn val binnen de 16 meter werd door de leidsman niet waargenomen. Ook zijn 2de bal ging over na een goede doorkopbal van zijn broer Mike. Meppel liet Elim het spel maken en wachtte keurig af op een slimme uitval, maar door het gladde veld werd er met enige regelmatig uitglijders gemaakt of de bal verkeerd geplaatst. Een snel genomen vrije trap van Meppel belandde vervolgens in het zijnet. D. Doldersum kreeg halverwege deze helft de bal aangespeeld maar kreeg hem dichtbij de goal niet snel genoeg onder controle. Hierna trad de oude voetbalwet in werking als jezelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Aanvaller Kwant werd aangespeeld binnen de zestien en maakte enkele passeerbewegingen zonder een strobreed in de weg te worden gelegd. Uit een draai- en kapbeweging schoot hij onberispelijk de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Elim kreeg enkele vrije trappen te nemen maar allen zonder resultaat.

Snelle uitval onderschept.
Een uitval van Meppel kon door goed handelen van centrale verdediger Boertien tijdig worden afgebroken om zo een grotere achterstand te voorkomen. Een duw van Koekoek zorgde er voor dat een andere Kwant theatraal naar de grond ging. De vrije trap hieruit leverde geen gevaar op want stand-in keeper Hidding was deze middag weer goed bij de les. Een corner voor Meppel werd door Kaldenberg gemist en ook Harke kopte finaal over na een voorzet vanaf rechts. Een snelle uitval van Elim waarbij M. Doldersum de bal hard voorlangs schoot kon door Koekoek niet binnen worden getikt. Ook de eerste corner na goed doorlopen van rechtsback B. Koops werd uit de rebound voorgeschoten door M. Doldersum en was het broer Marcel die te laat kwam inglijden. Keeper Hidding kon vlak voor de rust nog net een afstandschot tot corner verwerken, die vervolgens door Blijham over de achterlijn werd gedraaid. Met een lichte voorsprong voor Meppel werd er gerust.

Te laag bal tempo.
Na de rust mocht Prijs zijn opwachting maken voor Koekoek, die in de kleedkamer achterbleef. Twee corners voor Meppel na een redding van Hidding leverden geen doelpunt op. Ook M. Koops raakte de zijkant paal nadat hij goed werd weggestuurd. FC Meppel hield het baltempo bewust steeds laag en liet het balletje lekker binnen de ploeg rondgaan. Een vrije trap van Meppel kon door M. Koops ternauwernood van de doellijn worden gekopt, dit om erger te voorkomen. Middenvelder Njagul werd vervangen door spits Klomp omdat het duo Doldersum en Prijs nog niet veel hadden laten zien, behalve gemiste kansen. Maar het was juist Harke die na een voorzet van van der Zweerde voor een leeg doel mistte, want keeper Hidding was allang gezien. Een onbenullige overtreding van B. Koops werd met geel bestraft en het was van der Zweerde die met een fraaie boogbal van zeker 25 meter afstand boven in de kruising de 2-0 binnenschoot.

Gouden wissel
Een vrije trap, na een overtreding op Klomp, deed J. Doldersum de adem inhouden want hij zag zijn bal rakelings voorlangs gaan. Van der Zweerde werd gewisseld voor Lanting. Deze zag nog maar koud in het veld zijn afstandsschot in de bovenhoek verdwijnen (3-0). M. Doldersum kreeg nog enkele kansen maar ze vielen allen ten prooi aan keeper van der Belt. Trainer Plessen bracht hierna nog 2 wisselspelers binnen de lijnen maar gescoord werd er niet meer, ondanks dat M. Doldersum in de extra tijd in een overtal situatie voor Elim slechts nog een corner wist te bereiken. Volgende week speelt Elim haar laatste thuiswedstrijd dit jaar tegen DESZ uit Zwartsluis. Een week later, op donderdagavond 19 december, zal nog het restant tegen Gramsbergen worden ingehaald.

Doelpuntenmakers:
20 min. 1-0 E. Kwant.
70 min. 2-0 B. v.d. Zweerde.
81 min. 3-0 R.E. Lanting.

Man of the match: Geen.
Opstelling: C. Hidding, M. Koops, W. Boertien, H. Benjamins, B. Koops, J. Doldersum, E. Njagul (59 min. H. Klomp), Y. Benjamins R. Koekoek (46 min. J. Prijs), D. Doldersum en M. Doldersum.

Wissels: H. Klomp, J. Prijs, en B. Veld.

De foto is gemaakt door clubfotograaf F. Njagul.