Sc Elim kampioen (UPDATE)

Elim – Met een goal in de 98e minuut schoot Joey Gritter SC Elim zaterdagmiddag naar het kampioenschap in de vierde klasse E. Met 2-1 op het scorebord kon het feest beginnen in Elim.

Elim bekroont geweldig seizoen met kampioenschap!

Op een zonovergoten sportpark heeft Elim zaterdag het kampioenschap in de 4e klasse behaald. Er moest van middenmoter Helpman gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. Lang zag het er naar uit dat alle festiviteiten voor niets waren georganiseerd, maar in de dying seconds was het Joey Gritter die met een harde schuiver de doelman van Helpman verschalkte en iedereen in extase bracht.
In grote getale was het publiek op deze wedstrijd afgekomen. Vrijwilligers hadden de dag ervoor het gras gemaaid, de platte wagen stond paraat en de zanger was geboekt. Niets mocht aan het lot overgelaten worden, er moest alleen nog gewonnen worden. Klokslag half drie klonk het fluitsignaal en startte de wedstrijd. Het spelbeeld werd snel duidelijk, Helpman verdedigde met man en macht en Elim probeerde daar doorheen te voetballen. In de 12e minuut kreeg Elim de eerste kans. Vanuit een corner kon Wesley Boertien inkoppen, zijn bal ging jammerlijk over. Elim bleef aanvallen, 10 minuten later was het Mike Doldersum die in de 16 meter langs zijn tegenstander snelde, waarbij hij duidelijk uit balans werd gebracht. Iedereen dacht aan een strafschop, maar de scheidsrechter had besloten vandaag de bal niet op de stip te leggen. Want even later was het Hermann Klomp die onderuit werd gehaald, maar ook nu geen penalty. Na een half uur probeerde Helpman meer aan te vallen, maar door goed verdedigend werk van Wesley Boertien en Marcel Koops leidde dit niet tot gevaar. In 39ste minuut brak Elim de ban. Een slechte pass van Helpman werd op het middenveld onderschept door Jarno Prijs. Hij stuurde Mike Doldersum diep, Mike legde de bal breed op Raymon Koekoek. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman, maar in de rebound was het Hermann Klomp die de 1-0 aantekende. Lang kon Elim niet van de voorsprong genieten. Door een onoplettendheid achterin kon de spits van Helpman alleen op Alex Padding afgaan. In eerste instantie pareerde Alex de bal nog, maar op het schot daarna had hij geen antwoord, 1-1. Nog één keer werd Elim gevaarlijk, Daymen had een goede in huis, kon de bal voorgeven of schieten. Hij koos voor het laatste, de bal ging net over. Bij een 1-1 stand ging men rusten.
Trainer Jan Otto Benjamins sprak zijn spelers in de rust toe. Blijven voetballen, rustig blijven, dan komen de kansen vanzelf zei hij. De tweede helft trok Elim gelijk weer ten aanval. Een goede actie van Mike Doldersum over de rechterflank en een dito voorzet, kon ingeschoten worden door Hermann Klomp. Zijn inzet was echter te zacht en kon gestopt worden door de keeper. Het stugge Helpman was niet van plan de punten cadeau te doen en verdedigde goed. Aanvallend wist de ploeg, weinig te creëren. De spanning steeg. Elim werd voornamelijk gevaarlijk door corners en vrije trappen. Wesley Boertien dacht uit een corner te scoren, maar de keeper wist op de doellijn de bal uit het doel te ranselen. Één keer wist Helpman gevaarlijk te worden. Alex Padding kwam ver uit bij een hoge bal, hij schoot de bal in één keer weg maar raakte hem niet goed. Helpman kon het leer opvangen op het middenveld. De bal werd richting het lege doel geschoten, maar ging net naast. Elim kwam met de schrik vrij. De wedstrijd liep naar het einde. Het geloof in een goed einde werd steeds minder. Martijn Gruppen werd ingebracht voor extra stootkracht voorin. Een vrije trap van Mike Doldersum, werd goed gekeerd door de keeper. Marius Peers Brouwer maakte een overtreding en ontving zijn tweede gele kaart. Voorzetten, verre inworpen, kopballen, niets dat leidde tot het gewenste resultaat. Tot daar, in 98ste minuut. Aan de rechterkant van het 16 meter gebied, werd Mike Doldersum gevloerd. Net buiten de 16 mocht een vrije trap genomen. De bal werd breed gelegd op de inkomende Joey Gritter, alle frustratie legde hij in het schot. Even was het stil tot het net bolde, het sportpark ontplofte. De ontlading was enorm, supporters bestormde het veld. Bertus ‘mister Elim’ Benjamins wilde enkele supporters van het veld halen, maar toen hij over de boarding stapte viel hij, met een ernstige blessure tot gevolg. Sterke vanaf deze zijde. Vlak na het doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde.
Het feestgedruis kon beginnen. De schaal werd overhandigd. De selectie ging op de platte kar het dorp door, Orlando Uitenwerf kwam zingen en Martijn Gruppen deed ook nog een duit in het zakje. Jan Otto riep één voor één de spelers naar voren en ze werden luid toegezongen door de supporters. Al met al een geweldig seizoen met als opwarmertje het winnen van het prent-dorpentoernooi, daarna het winnen van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en als kers op de taart de titel. Chapeau voor Jan Otto en zijn spelers, grote klasse!