Veel kabaal gevraagd voor vertrek Sinterklaas uit Hoogeveen

Hoogeveen – Vrijdagavond 6 december zal Sinterklaas onder begeleiding van een flink aantal Pieten op de Hoofdstraat van Hoogeveen zijn vertrek inluiden. Na een periode van bijna 3 weken in het Huis van Sinterklaas is het tijd om weer terug naar Spanje te gaan.

neem  zoveel mogelijk lawaai mee!

Op vrijdagavond zal er een stoet door het centrum van Hoogeveen trekken. Vrijdag 6 december, tussen 18.30 uur en 20.00 uur, zal de Sint voor de laatste keer dit jaar in Hoogeveen te zien zijn.

Omdat we merken dat veel mensen deze periode van feest en vermaak ook willen afsluiten, hebben we gemeend om naast de groots opgezette intocht, nu ook een uittocht te houden. Sint gaat weer weg en neemt zijn Pietengevolg mee. Foto’s maken en handjes schudden is net als bij de intocht mogelijk.

Na een drukke periode in het Huis van Sinterklaas, gesitueerd in theater de Tamboer, kijken we terug op een gezellige tijd voor jong en oud. Veel blije kindergezichtjes, een hoop tevreden ouders en genietende grootouders. Niet alleen de rondleidingen in het Huis zijn voor menigeen een leuke en ietwat spannende ervaring. Ook de theatershow door eigen Hoogeveensche Pieten bleek een schot in de roos. Volgend jaar komt daar een vervolg op met een nieuwe show!

Lawaai
Omdat het liedje zegt: “ga niet stilletjes mijn huisje voorbij” Willen wij graag het thema van deze avond LAWAAI meegeven. Dus kom je vrijdag naar het centrum, neem dan zoveel mogelijk lawaai mee. Dit kan met een trommel, emmer, gitaar, pannendeksels, roeptoeter, sirene’s of wat dan ook. Nog één keer Sinterklaas toezingen met allerlei bijgeluiden. Het lijkt ons fantastisch! Je hoeft je nergens voor te schamen, want dat doen de Pieten ook niet!

Sint en de Pieten komen volgend jaar terug en willen daarom de Hoogeveensche bevolking nog graag eens begroeten in het centrum. Een hartelijk ‘tot ziens’ met de mensen die samen met Sinterklaas en zijn Pieten dit kinderfeest gemaakt hebben. Vrijdag 6 december van 18.30 uur- 20.00 centrum Hoogeveen. Foto: Schonewillefotografie

Deel dit bericht!

Geef een antwoord