Hoogeveners versturen minste kerstkaarten

Hoogeveen  – Inwoners van Hoogeveen kunnen gemiddeld 3 kerstkaarten per persoon verwachten. Dit blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Het gaat hierbij om het aantal kerstkaarten dat via de post wordt bezorgd. Kaarten die persoonlijk worden overhandigd zijn niet meegenomen in het onderzoek.

Waar gaan de kaarten in Drenthe naar toe

In Drenthe worden de meeste kerstkaarten bezorgd in de gemeente Coevorden. Hier kunnen de inwoners gemiddeld 5,8 kaarten verwachten. De top 5 gemeentelijke bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Drenthe is:

 

  1. Coevorden (met gemiddeld 5,8 kerstkaarten per inwoner)

  2. Borger-Odoorn (met gemiddeld 5,7 kerstkaarten per inwoner)

  3. Midden-Drenthe (met gemiddeld 5,2 kerstkaarten per inwoner)

  4. Aa en Hunze (met gemiddeld 4,8 kerstkaarten per inwoner)

  5. Tynaarlo (met gemiddeld 4,4 kerstkaarten per inwoner)

 

Hoogeveen is qua gemeenten binnen Drenthe de hekkensluiter. Waar Hoogeveners tevreden moeten zijn met drie kaarten, ligt het gemiddelde aantal kerstkaarten in Drenthe op 5,1 per Drent.

 

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

 

Drenthe aan kop
In vergelijking met andere provincies krijgen inwoners van Drenthe gemiddeld de meeste kaarten (5,1 kerstkaarten). Dit ligt aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde (4,4 kerstkaarten). Hekkensluiter is de provincie Overijssel met gemiddeld 3,7 kerstkaarten per inwoner.

Bekijk hier het volledige kerstkaartenonderzoek voor de landelijke ranglijst en nog meer feitjes rondom kerstkaarten.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord