Knives out

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
crime / drama
130 minuten
12+
Rian Johnson
Katherine Langford, Christopher Plummer, Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Jaeden Martell, Lakeith Stanfield

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Ria Koekoek

Ria Koekoek

Een mysterieuze film over een familie. Iedereen verdenkt elkaar en wie verteld er de waarheid? Alles speelt zich af op een prachtige plek een mooi landhuis. De film heeft veel gelijkenis met het spel Cluedo. Oude tijden herleven in de woning door de vele herinneringen. Als je denkt dat je weet hoe het verhaal afloopt en wie de dader is, komt er weer een wending in het verhaal en ben je weer terug bij af. Spanning, humor, bedreigingen zijn wel de hoofdzaken in de film. De rollen worden weer geweldig goed gespeeld en vooral de hoofdrolspeelster Marta Cabrera speelt haar rol voortreffelijk. Een aanrader om een avondje door te brengen bij Vue.

Judith Bos

Judith Bos

Een film die in de trailer en ook in de film erg doet denken aan het spel Cluedo. Een mysterieus overlijden dat lijdt langs alle motieven van familie en werknemers, maar je elke keer op een dood spoor brengt. Pas op het eind weet je écht wie de schuldige is. Goed opgebouwde spanning, maar wel wat voorspelbaar door de gelijkenis met Cluedo. Dat doet zeker wel wat af aan de film, want erg origineel is het dus niet. Het verhaal op zich is wel leuk in elkaar gezet en de acteurs zijn erg goed! Gelukkig geen overdreven actie en geen echt bloederige scénes met slechte graphics, waardoor het lekker weg kijkt. Zeker geschikt voor 12+, dus dat maakt het een leuke familiefilm met wat oudere kinderen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord