Sport

Biljarten: Gerwin Mol raakt ze vol

Hoogeveen: Na een aantal jaren afwezig te zijn geweest lijkt Gerwin Mol de draad weer helemaal opgepakt te hebben. In speelronde 14 werden gerenommeerde tegenstanders zoals Rene Leijssenaar en Jan Patat genadeloos afgedroogd. Slechts 15 beurten had Mol nodig in café de Nachtwacht om beide spelers te verslaan.

Stoffel Strijker wist hier zelfs nog boven uit te stijgen. Zijn partij tegen Johan Benjamins duurde slechts 12 beurten. Dit niveau was ook nodig want Benjamins wist er in de gelijkmakende beurt nog bijna een remise uit te slepen. Tegen Remco Prijs wist Benjamins wel de volle winst te pakken waardoor zijn koppositie in het algemeen klassement niet in gevaar kwam. Dit had hij gek genoeg te danken aan Remco Prijs omdat Prijs even later Benjamins naastte concurrent Stoffel een poepje liet ruiken.

Zoals de spanning bovenaan het klassement om te snijden zo is de spanning er onderaan ook volop. Jan Patat en Piet Sangers strijden hier om de rode lantaarn. Sangers is door een operatie tijdelijk afwezig maar zo lang Jan Patat blijft verliezen vindt Sangers het vast best. Duncan Steenbergen lijkt de afwezigheid van Sangers het meest aan te trekken want sinds zijn afwezigheid wist Steenbergen nog geen matchpunt binnen te slepen. Ditmaal waren Ferdinand Hup en Arjan Akse de betere. De beste partij van de avond was die tussen Ferdinand Hup en Rene Leijssenaar. In slechts 13 beurten wist Leijssenaar zijn 7 libre, 7 band en 7 driebanders te maken.

Geef een reactie