Nacompetitie voor HZVV na zege

Nijkerk: In de laatste competitiewedstrijd is het HZVV gelukt om degradatie te voorkomen. Dankzij een 1-3 overwinning op NSC Nijkerk wist de ploeg uit Hoogeveen het vege lijf (voorlopig) te redden en was de teleurstelling voor de thuisploeg, die degradeerde uit de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal.

De wedstrijd begon met de nodige spanning voor alle spelers want voor beide teams stond er veel op het spel deze middag. De openingszet kwam van HZVV die in de 24e minuut op een 0-1 voorsprong kwam via een benutte penalty van Erwin Breukelman. Vanwege de hitte werd even later stilgelegd voor een drinkpauze. Dat het bij rust nog 0-1 stond was wonderlijk want Kelly Joao en Tim Mulder van HZVV kwamen beiden oog in oog met de keeper van NSC maar wisten hem niet te verschalken.

De eerste kans in de 2e helft was voor de thuisploeg maar deze werd niet benut. Dat lukte wel in de 63e minuut, het werd 1-1 door een volley van Rozema en alles was weer mogelijk. Maar slechts 2 minuten later bracht Lorenzo Valente uit een vrije trap de Hoogeveners weer op voorsprong (1-2). Toen Jan Hup met een lob de 1-3 scoorde was het pleit beslist.

VV Eemdijk werd kampioen in deze klasse en promoveert naar de 3e divisie. Volgende week zaterdag speelt HZVV thuis de eerste wedstrijd in de nacompetitie.