Amusement

Rob de Nijs, NNO Ensemble aparte en Explosive light Orchestra in De Tamboer

Rob de Nijs in De Tamboer

Hoogeveen – Op vrijdag 6 december staat Rob de Nijs in De Tamboer en viert hij zijn 60-jarige carrière. Tijdens deze avond wordt zijn hele repertoirekast leeg getrokken en staat hij stil bij de vele verhalen en anekdotes die aan de verschillende liedjes verbonden zijn. Een theatershow vol parels uit 60 jaar muziek van Rob de Nijs.

Over Rob de Nijs

Rob de Nijs, geboren te Amsterdam, kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Op zijn achtste volgde hij zijn eerste accordeonles en een aantal jaren later ging hij naar de cabaretschool. In 1960 vormde Rob samen de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren de band The Apron Strings. Ze wonnen in ditzelfde jaar de talentenjacht Polydor. Vanaf de jaren ’70 kwam Rob in contact met Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot en volgde de eerste hit Jan Klaassen de trompetter. Er volgden bescheidener successen met Mirella en Hé speelman. Hierna kwam zijn waarschijnlijk bekendste hit uit: Malle Babbe. In 1996 scoorde Rob de Nijs een nummer 1-hit met zijn nummer Banger Hart. Rob de Nijs stond meermaals in Carré en dit seizoen is hij terug in de theaters om te vieren dat hij 60 jaar artiest is.

Rob de Nijs – (c) William Rutten

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer. 

 

Explosive light Orchestra in De Tamboer

 Hoogeveen – Op zaterdag 7 december staat de Britse band Explosive Light Orchestra in De Tamboer, de band waarvan iedereen wel een LP in huis heeft. De achtkoppige band, inclusief cellisten en violist, geeft een ode aan de muziek van ELO en Jeff Lynne. ELO scoorde wereldwijd legendarische hits als Mr. Blue Sky, Roll Over Beethoven, Showdown, Can’t Get It Out Of My Head en Evil Woman. Een muzikale avond vol rock classics en melodische, symfonische rock.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

NNO Ensemble aparte

 Hoogeveen – Zondag 8 december staat het NNO Ensemble Aparte in De Tamboer. Een verrassend ensemble, bestaande uit zes doorgewinterde musici die al elf jaar samen spelen. Met Anita Jongerman op viool, Hanka Clout op klarinet, Menno Bosgra op slagwerk, Jan Vermaning op klein koper, Tim Nobel op contrabas en Irina Osetskaya op piano. Het ensemble speelt muziek met een serieus randje, maar ook vergezeld van een komische ‘noot’. Beroemde licht klassieke werken, Roemeense salonmuziek, zwoele Argentijnse klanken en vrolijke muziek. Kamermuziek in al haar vormen!

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: