O.M. vordert bijna 7 ton van verdachten

Assen/Zuidwolde: Een drietal mannen (uit Rhenen en Den Bosch) die door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk worden geacht voor het runnen van een wietkwekerij in 2015 tot 2017 even buiten Zuidwolde, hebben daar bijna 7 ton aan verdiend. Het O.M. heeft een vordering tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel ingediend van € 692.000,-. 

De eigenaar van de loods, waar de hennepkwekerij (met 1.000 planten) werd aangetroffen, was echter niet opgeroepen waardoor de zaak is uitgesteld. Van de drie mannen was alleen de man uit Rhenen aanwezig, zijn naam staat op het huurcontract maar dat is een vervalsing beweerde hij. Hij vermoed dat de eigenaar van de loods hem een hak zet omdat de koop van de een woning met de loods niet is doorgegaan.

De handtekening is onderzocht door een expert in opdracht van de advocaat van de man en deze kwam tot de conclusie dat het niet zijn handtekening was.

De mannen uit Den Bosch ontkennen bij de politie hun betrokkenheid maar er zijn handschoenen en een pakje drinken met het DNA van één van hen aangetroffen. De sporen zouden door iemand anders zijn geplaatst, was de verklaring.

De eigenaar van de loods heeft een schadeclaim van € 28.000,- ingediend voor herstelwerkzaamheden aan de loods,  maar kon deze niet nader verklaren omdat hij niet was opgeroepen. De rechter is van mening dat hij daar recht op heeft en stelde de zaak uit. Ook moet hij nader worden gehoord na de beschuldiging van de man uit Rhenen dat zijn handtekening op het huurcontract is vervalst. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dient de handtekening nader te onderzoeken. Een nieuwe datum van de strafzaak is niet bekend.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord