foto: Pixabay
Algemeen

Gunstige premies voor Drentse automobilisten

Hoogeveen – Autobezitters in Drenthe betalen, ongeacht de dekkingsvorm, relatief weinig voor hun autoverzekering. Drenthe is na Friesland de provincie waar de premies over het algemeen het laagst zijn. Dit blijkt uit een analyse van Independer, waarbij ruim een miljoen vergelijkingen van autoverzekeringen -tussen 1 januari 2019 en 1 november 2019- in kaart werden gebracht. 

 

Premies Drenthe relatief laag

De gemiddelde jaarpremie voor een WA-autoverzekering in Nederland bedraagt 603 euro. In Drenthe is dit bedrag bijna honderd euro lager, namelijk 508 euro. Ook bij de overige twee dekkingsvormen is er sprake van grote verschillen. De WA+ dekking (ook wel: beperkt casco) kost een gemiddelde Nederlandse automobilist zo’n 666 euro op jaarbasis. Drenten die WA+ verzekerd zijn betalen gemiddeld ‘slechts’ 563 euro (103 euro verschil), en bij de allrisk dekking is zelfs sprake van 148 euro verschil ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

 

Jongeren in Drenthe

Over het algemeen betalen vooral jongeren al jaren zeer hoge premies voor hun autoverzekering. Gemiddeld betalen jongeren in Nederland 1.307 euro voor een WA-verzekering, 1.379 euro voor WA+ en 2.063 euro voor een volledig cascodekking.

In Drenthe zijn deze gemiddelde premies met respectievelijk 1.166 euro (WA), 1.213 euro (WA+) en 1.804 euro (volledig casco); een stuk lager.

 

Premie autoverzekeringen hoogst in Zuid-Holland

In Zuid-Holland betalen autobezitters de hoogste premies. De jaarpremie voor een WA-dekking bedraagt daar gemiddeld 721 euro. Dat is 20 procent hoger dan het landelijk gemiddelde. De premie voor een WA+ dekking is in Zuid-Holland 18 procent hoger dan landelijk (787 euro) en de jaarpremie voor een volledig cascodekking komt uit op 1.236 euro. Dit is 16 procent meer dan landelijk gemiddeld.

 

Bekijk voor de volledige AP-analyse de Autoverzekering Premie Kaart 2019.

Geef een reactie