Write for rights

Hoogeveen – Op 10 december wordt ieder jaar de Dag van de Mensenrechten wereldwijd gevierd. Ook in Hoogeveen wordt rond die datum actie gevoerd. Dit jaar is dat op zaterdag 7 december. Om 13.00 uur opent burgemeester Loohuis de Write for Rights actie in de bibliotheek in Hoogeveen.

Dit jaar vraagt Amnesty mensen om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. We doen dit om hen te ondersteunen, kracht te geven en het mogelijk te maken om te blijven durven waar volwassenen tekortschieten.

Er kunnen brieven geschreven worden voor Sarah en Sean, die vluchtelingen hielpen in Griekenland en nu beschuldigd worden van mensensmokkel. Of schrijf een brief voor Magai die op zijn 15e per ongeluk zijn neef doodschoot en nu ter dood is veroordeeld door ophanging. Tijdens zijn rechtszaak had deze minderjarige jongen geen advocaat. Schrijf een brief voor Jianne (13 jaar) uit Canada. Haar inheemse gemeenschap, Grassy Narrows hebben te kampen met kwikvergiftiging. Mensen hebben daardoor oogproblemen en aandoeningen aan het zenuwstelsel. Het kwik zit in een rivier die door hun grondgebied stroomt. De Canadese regering heeft gezegd het probleem op te lossen, maar de rivier is nog altijd vervuild. Help Jianne door brieven te schrijven aan de Canadese regering.

Naast deze jongeren kunnen voor nog 7 anderen brieven geschreven worden.

Amnesty International afdeling Hoogeveen haalt ook brieven op bij het Alfa College, RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord