Dames Kwiek niet goed gezind, na het cadeau van de Sint

Een spannende wedstrijd stond gepland op zondag 1 december voor de dames van Kwiek. Zij namen het op tegen het team van hun oude coach Bob Terpstra, die op de nummer twee staat in de rubriek. Kwiek was erop gebrand om deze punten te zetten naar hun hand.

Na het eerste fluitsignaal gingen beide teams goed van start. Dyonne van Slochteren, die weer terug is van een blessure, zette goede druk en gooide de ballen in het doel keihard. Afgelopen weken was de verdediging het sterke punt van de dames van Kwiek. Vandaag hadden zij hier meer moeite mee, waardoor het niet lukte om bij SVWW aan te sluiten en waren erg energiek. Kwiek stond niet te springen, maar kon niet voorkomen dat zij met 6-11 de rust in gingen.

De coach heeft moeten overleggen met zijn begeleider Agnes Bodegraven om te weten hoe het team moest starten na de rust. Met wat wisselingen in de dekking, zou het de dames van Kwiek moeten lukken om de achterstand weer weg te werken met hun vechtlust. Ondanks dat de dekking van Kwiek beter stond, lukte het de dames niet om te blijven staan met beide benen op de grond. Meerdere keren kwamen de dames in ondertal te staan, waardoor de schoten van SVWW lastig waren om tegen te gaan. Kwiek was niet scherp, speelde niet op hun snelheid en miste zelf maar liefst vijf strafworpen dat is een feit. Hierdoor liep de tegenstander uit en was Kwiek ten einde raad. Helaas was de tegenstander vandaag beter en bleek Kwiek niets bespaard. Kwiek was er vandaag niet tegen bestand en daarom was 13-22 de eindstand.

Volgende week speelt Kwiek weer thuis, hopelijk staat de verdediging dan weer als een huis. In sporthal Valkenlaan om half drie, tegen Beilen vol nieuwe energie!