Sport

Vier strijders van Pencak Silat Panca Asas Emmen/Hoogeveen Nederlands kampioen

Emmen/Hoogeveen. Op zaterdag 30 november hebben 4 strijders van Pencak Silat Panca Asas op het Open Nederlands Kampioenschap Pencak Silat in Emmen de titel Nederlands kampioen gekregen. Het nationale evenement werd door Pencak Silat Panca Asas Emmen/Hoogeveen georganiseerd in opdracht en samenwerking van de NL Bond Pencak Silat (NPSB) FOG NOC*NSF, dit tevens naar aanleiding van het 5 jarig bestaan van de lokale vereniging.

Het was een dag met Tanding (wedstrijden), Seni (kunst) en een aantal demonstraties van scholen uit heel Nederland. Tijdens de opening was wethouder sport van de gemeente Emmen, dhr. van der Weide aanwezig die nog een paar mooie woorden sprak en de strijders succes wenste. Door het open karakter van het evenement was er ook een delegatie uit Berlijn aanwezig.

De strijders van Panca Asas waren op dit evenement zeer succesvol. Bij de categorie jeugd, strijder tot 14 jaar, waren er derde plaatsen voor Delaysa ten Kate, Karina Moes, Tobin Carabain en Dyaro Baas. Een 2de plaats waren er voor Esmee Beuker, Déron Raile en Dani Bos. Onze jeugdige Nederlands kampioen Madelief Soplanit mocht tevens een stijlprijs in ontvangst nemen. Een goed resultaat van onze jeugdige strijders waarvan veel debuteerden als strijder.
Bij de junioren en senioren waren er zware partijen voor de strijders maar ook in deze categorie behaalde Panca Asas goede resultaten. Zo waren er 3de plaatsen voor Aïsha Croes, Jasper Haar en Stefan van Dijken. De strijders Eline Grobbink, Sanne Wobbes en Roni Mostafa hebben alle drie de 2de plaats behaald. De uit Emmen afkomstige Rik Wolters en Suzanne Kloosterhuis en de uit Hoogeveen afkomstige Damian Wolters behaalde de eerste plaats en tevens de titel Nederlands kampioen.

Voor het eerst sinds lange tijd stond er weer Seni (de kunstvorm van Pencak Silat) op het programma. Voor Panca Asas deden hier drie deelnemers aan mee. Karina Moes, Debby Jansen en Damian Wolters konden hiervoor allemaal een beker mee naar huis nemen.
Al met al een hele geslaagde dag voor Panca Asas. Trainer en hoofdleraar Dennis Dörfel is erg trots op al zijn leden.
Kortom : 7x Brons, 6x Zilver, 4x Goud/ NL kampioenen voor PSPA uit Emmen/Hoogeveen.

Foto:. A. Kloosterhuis

Geef een reactie