Sc Elim weet weer niet te scoren

Elim – Afgelopen zaterdagmiddag speelde sc Elim tegen vv de Weide op het sportpark Schutlanden een belangrijk 6 puntenduel. Bij winst zou Elim van de hatelijk onderste plaats verdwijnen en zou deze overgedaan worden aan de thuisclub. Elim liet echter zien dat het niet bij machte was om de Weide het moeilijk te maken en na een 1-0 ruststand werd er uiteindelijk afgesloten met een 3-0 nederlaag, ondanks dat er enkele kansen waren geweest om te scoren.

Aderlating of niet?
Doordat vorige week in de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen keeper Padding geblesseerd raakte aan zijn knie zat deze op de bank om de wedstrijd gade te slaan. Invaller voor hem was deze keer weer jeugdige keeper Hidding die het vorige week zo slecht nog niet had gedaan. Zou hij dat deze week weten vast te houden? Een eerste schotje van Prijs was lastig onder controle te krijgen voor keeper Hemmes. Hierna bereikte de naar voorgeplaatste Boertien aanvaller Klomp maar deze miste een enorme kans om de score te openen. Het was S. Benjamins die na bijna een helft spelen een schotje over zag gaan van zijn schoen. Uit een vrije trap voor Elim bereikte Prijs Boertien maar deze kopte vlak voor de goal er onder door. Plotseling dook daar S. Benjamins vrij op bij de 2de paal maar was het Hidding die voor het eerst zijn kwaliteiten moest laten zien en de bal tot corner kon verwerken.

Dood spelmoment zorgt voor voorsprong.
Uit deze eerste corner volgende de 1-0 van N. Muysson van dichtbij nadat de bal in het centrum via een scrimmage bij hem kwam. Aan de andere zijde was het een Elim corner die bijna trefzeker achter doelman Hemmes zou verdwijnen, want de bal uit de rebound kwam bij J. Doldersum terecht maar die stond ongelukkig wijs buitenspel. Ook een goal van Klomp werd afgefloten voor buitenspel. Elim probeerde van alles maar het lukte gewoon weer niet, vandaag. Speler Belt werd vlak voor rust met een hamstringblessure vervangen door Dekker. Voor de rust werd Hidding een handje geholpen door de paal want via het aluminium vloog de bal het veld weer in na een hard schot van afstand. Een ver schot van de ingevallen Dekker kon nog net door Hidding met moeite worden verwerkt tot een volgende corner voor de thuisclub.

Geel voor trainer Smid
Dekker bleek een prima wissel te zijn want direct na rust moest een uitgestoken handje van Hidding redding brengen. Boertien was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker maar zijn bal werd van de doellijn weggekopt door Coulier. Een eerste corner van Bosma werd gemist door Hidding maar uit de rebound was het Dekker die over kopte. Na ruim 5 minuten spelen werd Buining vervangen door Wierenga. Hierna volgende enkele vrije trappen voor beide zijden maar allen zonder resultaat, waarbij J. Doldersum nog wel een gele kaart in ontvangst mocht nemen van scheidsrechter Souhuwat voor vasthouden. Trainer Smid van de Weide was het niet geheel eens met de beslissing van de scheidsrechter en ook hij mocht een directe gele kaart van zijn bankrekening laten afschrijven. Na ruim een kwartier spelen kwam Klomp wel met een heel bijzondere actie want in plaats van op het doel te schieten schoot hij de bal richting eigen goal. Waarschijnlijk was hij nog in gedachten met de eerste helft bezig.

Verrassende invalbeurt
De 2-0 hierna van S. Benjamins werd gescoord na een snelle uitval wat eindigde met een schot op de paal die uit de rebound bij hem belandde. Een schot van Boertien ging ver over omdat er te weinig druk op de bal werd gegeven. Stand in vleugel-aanvaller Klomp werd vervangen door P. Metselaar en D. Muysson voor good-old F. Benjamins. Ook invaller Metselaar kopte onder een bal door waardoor weer een scoringskans om zeep werd geholpen. Hierna volgende nog 2 wissels aan Elim zijde waarbij die van jeugdtalent D. Diphoorn wel de meest opvallende was. Met een grote kans vlak voor tijd voor Bosma, die voorlangs ging en een uitval in de extra tijd met een goal voor N. Muysson (3-0) werd duidelijk dat Elim voorlopig de rode lantaarndrager blijft in de 2de klasse J. Volgende week speelt Elim uit tegen de plaatselijke FC in Meppel.

Doelpuntenmakers:
28 min. 1-0 N. Muysson.
70 min. 2-0 S. Benjamins.
94 min. 3-0 N. Muysson.

Man of the match: C. Hidding.

Opstelling: C. Hidding, M. Koops, E. Njagul, H. Benjamins (82 min. R. Koekoek), B. Koops, J. Doldersum, Y. Benjamins, M. Doldersum. W. Boertien, H. Klomp (72 min. P. Metselaar), J. Prijs ( 82 min. D. Diphoorn).

Wissels: D. Diphoorn, R. Koekoek en P. Metselaar.